Wlacznik schodowy przez suple.
-
__andrzej__
Zastanawiałem się czy jest możliwość użycia dwóch włączników. Jeden zamykałby i otwierał fizyczny obwód. Drugi natomiast zmieniałby stan tego pierwszego przez wifi. Taki włącznik schodowy jak się zapomniało zrobić odpowiedniej instalacji.
-
YoMan
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 3 times
Nie ma co się zastanawiać. Da się. Jeden moduł steruje światłem lokalnie a drugi przez reakcje w cloud__andrzej__ wrote: Wed Dec 18, 2024 12:48 pm Zastanawiałem się czy jest możliwość użycia dwóch włączników. Jeden zamykałby i otwierał fizyczny obwód. Drugi natomiast zmieniałby stan tego pierwszego przez wifi. Taki włącznik schodowy jak się zapomniało zrobić odpowiedniej instalacji.
YoMan
-
__andrzej__
Super, a mógłbym prosić o poradę dotyczącą sprzętu? Na jakie modele patrzeć?
-
YoMan
Chyba każdy przekaźników, z oficjalnych Zamele, z nieoficjalnych sonoffy i inne plytki deweloperskie. Pytanie na jakim napięciu pracują czujniki ruchu
YoMan
-
Gitman
czytałem kilka razy i o żadnych czujnikach ruchu nie było pisane. Zamiast reakcji możesz ustawić AT (wyzwalacz akcji) jako pojedynczy klik i jednym modułem uruchamiasz drugi, oczywiście bez neta będzie działał tylko ten do którego jest fizycznie podłączona jest lampa ale to się tyczy zarówno AT jak i reakcji. Ja od siebie polecam sonoff m5 niestety do wyboru masz tylko czarne bo białe są zgodne z mater i mają zablokowaną możliwość zmiany firmware.
-
YoMan
Fakt, zafiksowałem się na myśleniu o SmartHome. Porada kolegi @Gitman jest jak najbardziej prawidłowaGitman wrote: Wed Dec 18, 2024 6:38 pm czytałem kilka razy i o żadnych czujnikach ruchu nie było pisane. Zamiast reakcji możesz ustawić AT (wyzwalacz akcji) jako pojedynczy klik i jednym modułem uruchamiasz drugi, oczywiście bez neta będzie działał tylko ten do którego jest fizycznie podłączona jest lampa ale to się tyczy zarówno AT jak i reakcji. Ja od siebie polecam sonoff m5 niestety do wyboru masz tylko czarne bo białe są zgodne z mater i mają zablokowaną możliwość zmiany firmware.
YoMan