samoczynne otwieranie zamykanie zmiana stanu
-
tomekj
Po tygodniu użytkowania dwóch SBW-02 na DITEX BLOB9 oraz DITEC E2 (zasilanie napięciem stałym, wykorzystana informacja o stanie bramy z płyty głównej) wszystko działa w 100% bez zastrzeżeń
-
robgold
A czy samo podłączenie przekaźnika z SBW w funkcji otwierania bramy (bez krańcówek i bez furtki) też generuje taki problem ?
-
tomekj
Tak. Samo podłączenie zasilania i styku przekaźnika na krok-krok powoduje zmianę stanu - mam filmik nagrany bo co niektórzy na forum nie chcą mi uwierzyć
. Zastosowałem grubsze przewody- też bez efektu. Jedynie co mogłem zrobić to zamiana na sonoff SV + konwerter napięcia z AC/DC + przekaźnik podłączony do lampy sygnalizacji otwartej bramy a styki robocze służą jako krańcówka
-
tomekj
oto link do filmu prezentującego działanie na uderzenie : https://drive.google.com/file/d/1DBVeWv ... drive_link
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Po pierwsze tutaj samo się nic nie dzieje tylko stukasz w urządzenie do tego stopnia, że cała instalacja drga i to w dodatku na grubych drutach. Ten film niczego nie udowadnia, a tylko pokazuje (delikatnie to ujmując) mało profesjonalne metody diagnostyczne.tomekj wrote: Fri Dec 13, 2024 6:43 pm Tak. Samo podłączenie zasilania i styku przekaźnika na krok-krok powoduje zmianę stanu - mam filmik nagrany bo co niektórzy na forum nie chcą mi uwierzyć
Problemem mogą być zaciski automatyki, przewody, uszkodzenia mechaniczne centrali, włącznie z uszkodzeniem mechanicznym SBW.
Chciałbym dostać to urządzenie do rąk aby zobaczyć co tam się w środku wydarzyło.
SUPLA.... Nareszcie w domu.