Faktycznie, konflikt, kanał usunąłem, ale ta dioda nadal świeciYoMan wrote: Fri Dec 20, 2024 5:13 pm Teraz nie musisz usuwać z cloud. Będziesz widział konflikt kanałów i usuniesz tylko ten kanał
Sonoff M5 - włączniki z przyciskami "fizycznymi"
-
lukasz_us
-
Gitman
Która doda ci nadal świeci i co chcesz zrobić ?
-
lukasz_us
Przy wyłączonych 2 kanałach lewa dioda świeci na niebiesko, przy załączaniu lewego dioda świeci na "różowo", prawy nic nie zmienia. W innych egzemplarzach diody zapalają się na czerwono przy załączeniu i tak by mi pasowało :-)
-
Gitman
Tam nie ma różowej diody ten różowy to połączenie niebieskiej i czerwonej. Jak nie chcesz niebieskiej to wejdź w konfiguracje ustawienia konfiguracji i zmień załączanie diody z high na low to przy połączonym module dioda zgaśnie a w ustawieniach drugiego przekaźnika musisz ustawić LED załączania przekaźnika na gipo22-I0 wtedy czerwona dioda się zapali jak załączysz.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
lukasz_us
nie mam u siebie tej formatki "status załączenia przekaźnika"
-
Gitman
Dlatego że nie zaznaczyłeś w gg LED załączania przekaźnika, musisz jeszcze raz wygenerować soft z zaznaczoną tą opcją inaczej tego nie przeskoczysz ale to wiąże się z usunięciem modułu z claud lub musisz się przyzwyczaić że ta jedna dioda nie będzie świecić.
-
lukasz_us
No to się przyzwyczaję jednak :-) dzięki za pomoc!
-
adamkody
Jak zrobić aby diody świeciły ciągle bez możliwości wyłączenia ich wybranym klawiszem w przypadku wyłącznika trzy-kanałowego jeżeli ktoś wie proszę o podanie sposobu bezinwazyjnego, w elektronikę wyłącznika, może dodanie czwartego niewidocznego przycisku mogło by załatwić temat, nie mogę znaleść szablonu pod wersję 4ch, tak robię z dwu-pozycyjnym, wgrywam szablon trzy pozycyjnego i ukrywam trzeci przycisk wyłączający diody.
-
dydyrydy
Czy da się zastapić nim włącznik schodowy? Nie chodzi mi o ustawienie w sofcie, tylko fizyczne podłączenie.
-
YoMan
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 3 times
Nie, chyba że lutowaniedydyrydy wrote: Sun Mar 23, 2025 3:13 pm Czy da się zastapić nim włącznik schodowy? Nie chodzi mi o ustawienie w sofcie, tylko fizyczne podłączenie.
YoMan