Wykres zmian ciśnienia atmosferycznego na GG (BME280)
-
Majewski9999
Witajcie, chciałbym zmienić wersję softu na GG - mam Wemos D1 mini i czujnik BME280. Urządzenie działa na starym oprogramowaniu, ma jednak na kanale temperatury wykres zmian ciśnienia atmosferycznego. Nie mogę znaleźć informacji, czy po wgraniu GG takowy wykres (w tej czy innej formie) będzie dostępny (a nie mam kolejnego ESP, żeby to przetestować - na starym nie chcę wgrywać, aby funkcjonalności wykresu ew. nie stracić). Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Wszystkich!
-
[email protected]
- Has thanked: 18 times
- Been thanked: 26 times
Historię (prócz tego co masz )dla ciśnienia można uzyskać tylko jeśli ciśnienie jest przekazywane przez Kanał Pomiarowy Ogólnego Przeznaczenia , z tego co patrzyłem dla bme280 nie jest to tak zrobione i efekt można osiągnąć tylko pisząc własny kodMajewski9999 wrote: Mon Dec 30, 2024 9:07 am Witajcie, chciałbym zmienić wersję softu na GG - mam Wemos D1 mini i czujnik BME280. Urządzenie działa na starym oprogramowaniu, ma jednak na kanale temperatury wykres zmian ciśnienia atmosferycznego. Nie mogę znaleźć informacji, czy po wgraniu GG takowy wykres (w tej czy innej formie) będzie dostępny (a nie mam kolejnego ESP, żeby to przetestować - na starym nie chcę wgrywać, aby funkcjonalności wykresu ew. nie stracić). Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Wszystkich!
Zostaw jak jest. Nic nie zyskasz, a możesz się zdziwić, jak zacznie Ci moduł szwankować (np. przez brak pamięci).Majewski9999 wrote: Mon Dec 30, 2024 9:07 am Witajcie, chciałbym zmienić wersję softu na GG - mam Wemos D1 mini i czujnik BME280. Urządzenie działa na starym oprogramowaniu, ma jednak na kanale temperatury wykres zmian ciśnienia atmosferycznego. Nie mogę znaleźć informacji, czy po wgraniu GG takowy wykres (w tej czy innej formie) będzie dostępny (a nie mam kolejnego ESP, żeby to przetestować - na starym nie chcę wgrywać, aby funkcjonalności wykresu ew. nie stracić). Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Wszystkich!
Wiesz, że Supla obsługuje Zigbee? Wstąp do Klubu Promila: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18018
Szukasz nowego GG? Jest tutaj: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18036