Widżety - na android

edm
Been thanked: 2 times

Smartfon to Motorola 84 5g. Oraz ściemniacz (dimmer) custom, działa ok.
Jak na smartfonie android dodam widżet ściemniacza 1-dno przyciskowy i w jego ustawieniach wybieram przełącz. To po kliknięciu światło nie zapali się. Natomiast jak jest już zaświecone to da się zgasić. Ale ponowie zapalić już nie.
Natomiast z poziomu supla cloud / Akcje klikam Przełącz to działa poprawnie, zapala się i gaśnie.

Widżet 2 przyciskowy działa poprawnie. Jednak z uwagi na małą ilość miejsca na ekranie smatrfona wolałbym włączać i wyłączać jednym przyciskiem.

Druga sprawa widżetowa. Widziałem tu na forum że ludzie mają u siebie na smartfonie widżet temperatury.
Mam podłączony zamel THW-01. Lecz na moim smartfonie w widżetach / supla w ogólne nie ma widżetu temperatury. Do wyboru mam tylko dla ściemniacza 1 i 2 przyciskowy.
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023 :D
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

edm wrote: Sun Dec 29, 2024 6:22 pm Smartfon to Motorola 84 5g. Oraz ściemniacz (dimmer) custom, działa ok.
Jak na smartfonie android dodam widżet ściemniacza 1-dno przyciskowy i w jego ustawieniach wybieram przełącz. To po kliknięciu światło nie zapali się. Natomiast jak jest już zaświecone to da się zgasić. Ale ponowie zapalić już nie.
Natomiast z poziomu supla cloud / Akcje klikam Przełącz to działa poprawnie, zapala się i gaśnie.
Temat dimmera sprawdzimy.
edm wrote: Sun Dec 29, 2024 6:22 pm Druga sprawa widżetowa. Widziałem tu na forum że ludzie mają u siebie na smartfonie widżet temperatury.
Mam podłączony zamel THW-01. Lecz na moim smartfonie w widżetach / supla w ogólne nie ma widżetu temperatury. Do wyboru mam tylko dla ściemniacza 1 i 2 przyciskowy.

Natomiast widget dla THW to widget "temperatury i wilgotności". U mnie można po prostu dodać i działa.
Trzeba dodać widget "1 przyciskowy" i tam wybrać kanał z THW.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
edm

klew wrote: Mon Dec 30, 2024 8:08 am
edm wrote: Sun Dec 29, 2024 6:22 pm Druga sprawa widżetowa. Widziałem tu na forum że ludzie mają u siebie na smartfonie widżet temperatury.

Natomiast widget dla THW to widget "temperatury i wilgotności". U mnie można po prostu dodać i działa.
Trzeba dodać widget "1 przyciskowy" i tam wybrać kanał z THW.
Widżet temperatury działa. Przeoczyłem możliwość rozwinięcia :oops: .
Pozostaje do sprawdzenia funkcja widżetu przełącz dla dimmera.
mipolansk
Has thanked: 2 times
Been thanked: 18 times

Widżet dimmera powinnien już działać w nowej wersji, którą można już testować - viewtopic.php?t=16512
edm

Dziękuję. Przez pewien czas nie mam dostępu do mojego dimmera. Także sprawdzę jak otrzymam go z powrotem.

Return to “Ogólna dyskusja”