[A] Nie ustalony stan aplikacji

[email protected]
Has thanked: 18 times
Been thanked: 26 times

Hej , już któryś raz mam taką sytuację jak na screenie więc zgłaszam .

Po naciśnięciu otwarcia bramy ekran zostaje w dziwnej pozycji , brama się otwieraja ale aplikacja nie potwierdza tego wibracjami. Oczywiście jak wszystko działa dobrze to switch wraca do bazowej pozycji i jest wibracja

Nie sądzę żeby to był efekt jakichś ostatnich zmian , bo widuje to już z pół roku jak nie lepiej
Screenshot_20241231_110114_SUPLA.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Duch__
Been thanked: 6 times

Mnie ostatnio dosyć często kręci się kółko na najnowszej aplikacji. Do tej pory to nie było, w zasadzie zauważyłem to mniej więcej w czasie jak uruchomiłem u siebie suplowy termostat. Liczby wyświetla prawidłowe, a na pierwszym planie kręci się kółki. Czy łączna ilość kanałów ma wpływ na obciążenie aplikacji?
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

To jest stary błąd. Występuje, gdy odpalamy apkę i próbujemy od razu wysuwać kanały, a apka nadal pobiera z serwera listę/stan kanałów. Wtedy czasami się to psuje i te kanały się tak wysuwaja.
Też mam z tym problem i wiele razy już zgłaszałem, ale niestety na razie trzeba czekać.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

Duch__ wrote: Tue Dec 31, 2024 12:05 pm Mnie ostatnio dosyć często kręci się kółko na najnowszej aplikacji. Do tej pory to nie było, w zasadzie zauważyłem to mniej więcej w czasie jak uruchomiłem u siebie suplowy termostat. Liczby wyświetla prawidłowe, a na pierwszym planie kręci się kółki. Czy łączna ilość kanałów ma wpływ na obciążenie aplikacji?
Autorytatywnie to musiałby się wypowiedzieć Przemek lub Michał, ale na mój mały rozumek to ilość kanałów jak najbardziej ma wpływ. Przecież aplikacja musi pobrać stany poszczególnych kanałów po uruchomieniu jej. A to w zależności od smartfona, połączenia z siecią Internet, itp. jakąś chwilę trwa.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Duch__
Been thanked: 6 times

Stan jest taki sam niezależnie od tego czy połączenie jest wifi 2.4, wifi 5, LTE z 5 kreskami czy 5G z 5 kreskami. O ile sieć komórkowa może szwankować to do mojego wifi 100/50Mbit nie mam wątpliwości.

Return to “Pomoc”