Melink 180597-WSS - Stan po resecie

Scorpion_1982

Witam serdecznie osuplowałem gniazdko Melink starą wersję softem Supla-Generi-Builder, zaznaczone miałem przyciski, przekaźniki i led
Ustawienia:
Przekaźnik jest na GPIO4-D2
Dziwna sprawa nie ważne jak ustawie stan po resecie to działa to jak chce !
Raz jest włączone, raz nie, raz wyłączone czasami zaświeci się na chwile po czym zgaśnie.
Co robię źle ??
Sterowanie przyciskiem działa mi ok, poprzez harmonogram również, problemem jest zanik prądu bo najczęściej mi się zapala choinka mimo że mam wyłączone.
kontroler wybrałem esp-8266 2mb np tak mi pokazał esptool, wyczyszczony wsad przed wgraniem.
Dziękuję za pomoc.
Zdrowych radosnych Świąt !!!.
gniazdko.jpeg
przekaznik.png
przycisk.png
konfiguracja.png
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Scorpion_1982

Znalazłem dwa rozwiązania, rezystor pull-down lub modyfikacja oprogramowania Gui-Generic
Z racji że nie chce przerabiać oryginalnego gniazdka a jest urządzenie cały czas w użyciu postanowiłem skompilować gui-generic z wymuszeniem stanu niskiego.
Przed funkcją setup, przed bootloaderem wymusiłem wyjście oraz stan niski na linie przekaźnika i problem jak ręką odjął.
Mam w pełni konfigurowalny GUI z najnowszą wersją i działa właściwe - bez potrzeby wpisywania czego kolwiek na sztywno do softu.
Z racji że soft jest GUI-Generic jest konfigurowalny przez stronę jak i przez aplikacje. Temat uważam za zamknięty.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie.

Return to “Pomoc”