Od razu zaznaczam, że w kwestii lutowania jestem zielony jak ogórek w sałatce, ale skory do nauki i gotowy na lekcje pokory.
Chciałem sam zasuplować Sonoff'a S26 i napotkałem problem już przy samej operacji wspomnianego lutowania.
Udało mi się zalutować zasilanie, ground (na zdjęciu akurat rozlutowany) i Tx (nie jestem pewien, że poprawnie) został Rx, które jak widać na załączonym obrazku zmienił trochę kolor.. Pewnie da radę to jakoś odratować pytanie tylko jak? Odlutować cały układ ESP? Po ścieżkach widzę, że Rx idzie do dwóch pinów, jednak nie jestem pewien czy te ścieżki są jeszcze dobre.
Sonoff S26 i nieudane lutowanie
-
powi
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Kwicol
Za sztywne końcówki i wyrwany pad do lutowania na płytce.Stosuj cienkie miękkie kabelki do takiego lutowania.
-
powi
Ok, przyjąłem do wiadomości, a gdzie by się wlutować tymi kabelkami w moduł jeżeli ścieżki są uszkodzone? Rx jest w jednym miejscu?
-
Pietras81
- Been thanked: 1 time
Tu wszystko masz rozpisane. Znalazłem w Google wiec nie sprawdzałem ale pewnie jest okipowi wrote: Thu Jan 02, 2025 9:12 pm Ok, przyjąłem do wiadomości, a gdzie by się wlutować tymi kabelkami w moduł jeżeli ścieżki są uszkodzone? Rx jest w jednym miejscu?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
https://pietras-81.aqi.eco/