Witam
Ostatnio miałem taką sytuację że czujnik przestał działać jak się okazało wysiadał bateria . Żeby uniknąć takiej sytuacji na drugim czujniku ustawiłem w cloud że przy 20% baterii ma wysłać powiadomienia ale tak się nie stało żadne powiadomieni nie przyszło a bateria się rozładowała .
(Tak na marginesie może auraton by wkłada jakąś folię między styk baterii , tak aby na magazynie jej wyczerpywało . Po zakupie by się to wyciągało i mamy baterie jak nową. Tak jak to jest w termometrach xaiom )
Tak więc pytanie czy po sparowaniu głowicy i termometru wysyłają jest informacja o poziomie baterii do clouda .
Widziałem że na androidzie przy temperaturze pojawiła się ikona baterii to oznacza poziom baterii w termometrze ?
AURATON Temperature Sensor Indoor
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
Jeśli sparowałeś termometr z głowicą, to niestety nie masz żadnej informacji o baterii z termometru. Ma to być poprawione.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Informacja o baterii jest wysyłana na serwer i reakcje w cloud powinny działać.
Ta ikona przy termometrze też pokazuje stan baterii.
Można też w apce ustawić ostrzeżenie o niskim stanie baterii i wtedy będzie widoczny wykrzyknik.
Ta ikona przy termometrze też pokazuje stan baterii.
Można też w apce ustawić ostrzeżenie o niskim stanie baterii i wtedy będzie widoczny wykrzyknik.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
LukiSpajder
- Has thanked: 25 times
- Been thanked: 34 times
Oki dzięki za informacje sprawdzę to może jeszcze raz podłączę ewentualnie pod zasilacz . A jakie jest minimalne napięcie baterii .
A czy mogło się tak stać że baterii wysiadła między wybudzeniami termometru . Chociaż ustawiłem próg 20% . Czy bardzo niski poziom baterii każe wybudzić się i przesłać tą informację serwera .
Czyli koło tej ikony baterii w apce pojawi się wykrzyknik z informacją że bateria jest poniżej poziomu ?
A czy mogło się tak stać że baterii wysiadła między wybudzeniami termometru . Chociaż ustawiłem próg 20% . Czy bardzo niski poziom baterii każe wybudzić się i przesłać tą informację serwera .
Czyli koło tej ikony baterii w apce pojawi się wykrzyknik z informacją że bateria jest poniżej poziomu ?
-
klew
Nie sądzę, aby bateria padła między wybudzeniami.LukiSpajder wrote: Sun Dec 29, 2024 9:17 pm Oki dzięki za informacje sprawdzę to może jeszcze raz podłączę ewentualnie pod zasilacz . A jakie jest minimalne napięcie baterii .
Nie wiem jakie są napięcia. Natomiast dostałem informację wcześniej, że urządzenia nawet przy 1% będą jeszcze działać.
Jak w apce ustawisz ostrzeżenie, to wykrzyknik pojawi się na liście kanałów i po kliknięciu jest info, czego dotyczy:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
LukiSpajder
- Has thanked: 25 times
- Been thanked: 34 times
Ok pokazuje się prawidło przy ostrzeżeniu jest poziom baterii głowicy i termometru ( dla testów wpisałem 95% i pojawił się wykrzyknik ). To nie wiem czemu się tak zachował - a to wprowadziło to nowe oprogramowanie beta na bramkę . Jeśli tak to ja miałem tą sytuację wcześniej .
Jedynie zauważyłem że jak stracił się pomiar z termometru zewnętrznego to głowica nie mogła złapać pomiaru z wbudowanego termometru . I nie robiła nic a temperatura spadała w pomieszczeniu . I taki stan utrzymywał się aż do wymiany baterii . Pokazywały się kreski w miejscu temperatury .
Czy jest jakiś schemat zachowanie głowicy po utracie odczytu ?
Jedynie zauważyłem że jak stracił się pomiar z termometru zewnętrznego to głowica nie mogła złapać pomiaru z wbudowanego termometru . I nie robiła nic a temperatura spadała w pomieszczeniu . I taki stan utrzymywał się aż do wymiany baterii . Pokazywały się kreski w miejscu temperatury .
-
klew
Nie pamiętam dokładnie, ale głowica chyba po kilku godzinach bez aktualizacji temperatury, wróci do pracy na wbudowanym termometrzeLukiSpajder wrote: Mon Dec 30, 2024 3:30 pm Ok pokazuje się prawidło przy ostrzeżeniu jest poziom baterii głowicy i termometru ( dla testów wpisałem 95% i pojawił się wykrzyknik ). To nie wiem czemu się tak zachował - a to wprowadziło to nowe oprogramowanie beta na bramkę . Jeśli tak to ja miałem tą sytuację wcześniej .
-
Sekai
Czy ten system ogrzewania nie może skorzystać z czujników temperatury które już mam w supli? Chodzi mi o to żebym nie musiał dublować czujników w pomieszczeniach
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Dodam, że to nie wynika z baraku woli tylko z konieczności wprowadzenia natywnej komunikacji p2p pomiędzy różnymi urządzeniami. Ogrzewanie to obszar krytyczny i nie może być zależne od internetu dlatego póki co muszą to być urządzenia działające w obrębie tej samej bramki.
SUPLA.... Nareszcie w domu.