Hej mam takie pytanko byłby ktoś w stanie pomóc mi w ogarnięciem bramki, a dokładnie zakupiłem dawno temu taką bramkę identyczną jak z tego linku
https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3681547.html
Pewnego dnia bramka straciła odczyty ze wszystkich czujników temperatury po zmianie baterii we wszystkich czujnikach na nowe nadal jest brak odczytu Gdzie szukać przyczyny ewentualnie co sprawdzić?
Bramka
-
[email protected]
- Has thanked: 18 times
- Been thanked: 26 times
U gościa od którego kupiłeś , nie wiadomo co tam jest w oprogramowaniuJacaxx1 wrote: Sat Jan 04, 2025 8:39 am Hej mam takie pytanko byłby ktoś w stanie pomóc mi w ogarnięciem bramki, a dokładnie zakupiłem dawno temu taką bramkę identyczną jak z tego linku
Pewnego dnia bramka straciła odczyty ze wszystkich czujników temperatury po zmianie baterii we wszystkich czujnikach na nowe nadal jest brak odczytu Gdzie szukać przyczyny ewentualnie co sprawdzić?
-
Jacaxx1
[email protected] wrote: Sat Jan 04, 2025 9:06 amUżytkownik od którego zakupiłem Bramkę już od bardzo dawna nie loguje się tutaj na forum stąd Liczę na waszą pomocJacaxx1 wrote: Sat Jan 04, 2025 8:39 am Hej mam takie pytanko byłby ktoś w stanie pomóc mi w ogarnięciem bramki, a dokładnie zakupiłem dawno temu taką bramkę identyczną jak z tego linku
U gościa od którego kupiłeś , nie wiadomo co tam jest w oprogramowaniu
-
[email protected]
Podłącz bramkę do komputera i odczytaj logi z aplikacji jeśli jakieś robi , użyj jakiegoś putty albo arduino ide żeby się połączyć po porcie com/usbJacaxx1 wrote: Sat Jan 04, 2025 10:34 am[email protected] wrote: Sat Jan 04, 2025 9:06 amUżytkownik od którego zakupiłem Bramkę już od bardzo dawna nie loguje się tutaj na forum stąd Liczę na waszą pomocJacaxx1 wrote: Sat Jan 04, 2025 8:39 am Hej mam takie pytanko byłby ktoś w stanie pomóc mi w ogarnięciem bramki, a dokładnie zakupiłem dawno temu taką bramkę identyczną jak z tego linku
U gościa od którego kupiłeś , nie wiadomo co tam jest w oprogramowaniu
-
Jacaxx1
W cloud bramka jest widoczna i mogę się na nią zalogować
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
[email protected]
Ale w cloud nie podejrzysz co ona przetwarza i czy cokolwiek robi .
Musisz ją podpiąć do komputera i odczytać logi
-
Jacaxx1
Oki,rozumiem, podłącze pod komputer i dam znać.
-
Jacaxx1
[email protected] wrote: Sat Jan 04, 2025 11:53 amAle w cloud nie podejrzysz co ona przetwarza i czy cokolwiek robi .
Podłączyłem i bardzo powoli mi wychodzą jakieś same krzaczki portcom ustawiony mam dobry co jakiś czas dioda mrugnie na programatorze.
Zmieniłem na różne prędkości i nadal to samo.
-
[email protected]
Krzaki mówią że nie trafiłeś z prędkością , 115200 , 9600 patrzyłeś ?Jacaxx1 wrote: Sat Jan 04, 2025 1:20 pm[email protected] wrote: Sat Jan 04, 2025 11:53 amAle w cloud nie podejrzysz co ona przetwarza i czy cokolwiek robi .
Podłączyłem i bardzo powoli mi wychodzą jakieś same krzaczki portcom ustawiony mam dobry co jakiś czas dioda mrugnie na programatorze.
Zmieniłem na różne prędkości i nadal to samo.