Witam.
Mam problem z dodaniem lub gdzieś popełniam błąd i w aplikacji supla nie widzę dodanych urządzeń.
Sugerowałem się poradnikiem https://www.youtube.com/watch?v=LAVQ5QE ... bmVyaWM%3D
W cloud aktywacja jest włączoną. Widoczne są również przekaźniki które skonfigurowałem.
Nie widzę urządzenia w aplikacji (Wemos d1 mini)
-
matrix0606
Jeżeli dodałeś poprawnie ESP do clouda, to bez konfiga wemosa nie zobaczysz nic (znaczy mam na myśli, że nie będzie widać przekaźników, świateł, czujników czy temu podobnych rzeczy, bo sam wemos powinien być widoczny w Twoich urządzeniach w cloudzie).
Jeśli udało Ci się wpisać SSID Twojego WiFi i hasło do tegoż WiFi, to sam Wemos podpiął się już do Twojej sieci. Teraz musisz znać jego adres w sieci lokalnej. Wchodzisz na niego (np 192.168.1.33), wpisujesz standardowo jako login - admin i hasło - pass, wybierasz opcje które programowałeś a które chcesz uruchomić i musi być go widać.
Chyba muszę nagrać poradnik bo mam też lepszy sposób dodawania swoich urządzeń (opartych na ESP jak Wemos) do clouda.
Miga jakoś diodą czy nie miga wcale?
Wejdź na swój router i zobacz czy przybyło Ci nowe urządzenie.
Jeśli udało Ci się wpisać SSID Twojego WiFi i hasło do tegoż WiFi, to sam Wemos podpiął się już do Twojej sieci. Teraz musisz znać jego adres w sieci lokalnej. Wchodzisz na niego (np 192.168.1.33), wpisujesz standardowo jako login - admin i hasło - pass, wybierasz opcje które programowałeś a które chcesz uruchomić i musi być go widać.
Chyba muszę nagrać poradnik bo mam też lepszy sposób dodawania swoich urządzeń (opartych na ESP jak Wemos) do clouda.
Miga jakoś diodą czy nie miga wcale?
Wejdź na swój router i zobacz czy przybyło Ci nowe urządzenie.
Vivo V21 5G 8G RAM + 4G SWAP - Funtouch OS 12 Global
MOBO - MSI B350 Tomahawk || GPU - XFX Radeon RX 6600 Speedster
CPU - Ryzen5 1400 3,2G || PSU - SPC Vero | L2 500W 80 Plus Bronze
RAM - HyperX 2x8GB 3200MHz CL16 Predator RGB
MOBO - MSI B350 Tomahawk || GPU - XFX Radeon RX 6600 Speedster
CPU - Ryzen5 1400 3,2G || PSU - SPC Vero | L2 500W 80 Plus Bronze
RAM - HyperX 2x8GB 3200MHz CL16 Predator RGB
-
adamp9
Znam ip swojego wemosa w sieci. Skonfigurowałem 2 przekaźniki. I w cloud są widoczne jako włączniki zasilania. Z clouda mogę nimi sterować.
Rejestracja urządzeń jest aktywna.
Dioda po skonfigurowaniu przestała migać.
No to powinny być widoczne w programie. Wyloguj się i zaloguj ponownie. Nic nie kosztuje, a może pomóc.adamp9 wrote: Sun Jan 05, 2025 2:55 pm Znam ip swojego wemosa w sieci. Skonfigurowałem 2 przekaźniki. I w cloud są widoczne jako włączniki zasilania. Z clouda mogę nimi sterować.
Wiesz, że Supla obsługuje Zigbee? Wstąp do Klubu Promila: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18018
Szukasz nowego GG? Jest tutaj: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18036-
adamp9
Problem rozwiązany.
Założyłem drugie konto. Co dało mi inny adres serwera i po zmianie danych wszystko działa.
Założyłem drugie konto. Co dało mi inny adres serwera i po zmianie danych wszystko działa.
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
To akurat nie jest rozwiązaniem problemu. Za dużo poklikałeś na poprzednim koncie, i na 99% miałeś domyślną lokalizację nieprzypisaną do Twojego smartfona.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
-
adamp9
Możesz coś więcej o tym napisać. Jak to ewentualnie naprawić.
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
Przede wszystkim zaloguj się do Supla Cloud na komputerze a nie na smartfonie. Na komputerze na początku jest zdecydowanie łatwiej to wszystko ogarnąć. Wtedy jak coś nie będziesz wiedział, to pisz.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Robert Błaszczak