Spotkanie online o programowaniu własnych urządzeń w supla-device

klew
Has thanked: 136 times
Been thanked: 137 times

Przed chwilą dodałem dwa spotkania na Google Meets. Wszystkie zapisane osoby (57 osób!) powinny otrzymać maila z kalendarza Google o dwóch spotkaniach.

Pierwsze jest na 1h. Zaczynamy punktualnie o 20:00. Ja się pojawię 19:55 i od tego czasu można dołaczać.

Drugie spotkanie "afterparty" jest na 21:00 ustawione - na wypadek, gdyby rzeczywiście po 1h spotkanie się skończyło przez limity, to wtedy przeniesiemy się na to drugie (dla chętnych, co chcą trochę więcej pogadać/posłuchać).

Sprawdździe proszę swoją pocztę/spam/itd - jeśli do wieczoraj nic nie dostaniecie, to dajcie mi znać w wiadomości prywatnej, to prześlę link jeszcze raz.

Osobiście nie mam też doświadczeń z takimi większymi spotkaniami online. Także mam nadzieję, że od strony technicznej nic nas tutaj ani nie zawiedzie, ani nie zaskoczy.
Jeśli nigdy nie korzystaliście z google meets, to polecam spróbować odpalić to u siebie dziś/jutro ( https://meet.google.com/landing ) i zobaczyć czy wszystko działa ok. Jak już zaczniemy spotkanie, to nie będziemy rozwiązywać problemów technicznych innych osób :).

Spróbuję jakoś nagrywanie ustawić, ale też nie wiem czy to się uda :). Jeśli ktoś chciałby to spróbować nagrać ze swojej strony, to zachęcam :). Jeśli jakość będzie ok, to proszę to potem mi przesłać/udostępnić (jakiś link do dysku itp.) Zależnie od tego jak to jakościowo wyjdzie, może to opublikujemy potem.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
matrix0606

klew wrote: Mon Jan 06, 2025 11:43 am Spróbuję jakoś nagrywanie ustawić, ale też nie wiem czy to się uda :). Jeśli ktoś chciałby to spróbować nagrać ze swojej strony, to zachęcam :). Jeśli jakość będzie ok, to proszę to potem mi przesłać/udostępnić (jakiś link do dysku itp.) Zależnie od tego jak to jakościowo wyjdzie, może to opublikujemy potem.
Ja mogę nagrać OBS'em, tylko potrzebował bym próbnego spotkania z kimś, żeby przygotować scenę bo ogólnie na Linuxie jeszcze nie próbowałem nagrywać spotkania na Meets i wolałbym, żeby nie było, że nagra się bez głosu itp.
Vivo V21 5G 8G RAM + 4G SWAP - Funtouch OS 12 Global
MOBO - MSI B350 Tomahawk || GPU - XFX Radeon RX 6600 Speedster
CPU - Ryzen5 1400 3,2G || PSU - SPC Vero | L2 500W 80 Plus Bronze
RAM - HyperX 2x8GB 3200MHz CL16 Predator RGB
klew

matrix0606 wrote: Mon Jan 06, 2025 2:25 pm
klew wrote: Mon Jan 06, 2025 11:43 am Spróbuję jakoś nagrywanie ustawić, ale też nie wiem czy to się uda :). Jeśli ktoś chciałby to spróbować nagrać ze swojej strony, to zachęcam :). Jeśli jakość będzie ok, to proszę to potem mi przesłać/udostępnić (jakiś link do dysku itp.) Zależnie od tego jak to jakościowo wyjdzie, może to opublikujemy potem.
Ja mogę nagrać OBS'em, tylko potrzebował bym próbnego spotkania z kimś, żeby przygotować scenę bo ogólnie na Linuxie jeszcze nie próbowałem nagrywać spotkania na Meets i wolałbym, żeby nie było, że nagra się bez głosu itp.
Włącz na telefonie, dołącz na kompie ;) powinno działać
matrix0606

Jeśli taka jakość Ci pasuje to już ustawiłem. Mogę nagrywać. Oczywiście brzegi mogę obciąć.
Jeszcze ogarnąłem skalowanie bo skalowało do 1280x720. Już teraz nie skaluje. Plik wynikowy to 1920x1080

https://drive.google.com/file/d/1TL878v ... sp=sharing
YoMan
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

klew wrote: Mon Jan 06, 2025 11:43 am Przed chwilą dodałem dwa spotkania na Google Meets. Wszystkie zapisane osoby (57 osób!) powinny otrzymać maila z kalendarza Google o dwóch spotkaniach.
Na jaki mail? Ten z rejestracji na forum? Ja nie widzę u siebie ani w odbiorczej ani w spam :(
YoMan
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

Ten, który podałeś w formularzu Google Docs przy zapisywaniu się na szkolenie.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
matrix0606

Dobra, ogarnąłem. Przypomniałem sobie, że podczas zapisywania się podałem maila googlowego. Już mam.
Pytanie tylko czy przypadkiem nie jest to dostępne dla każdego jak napisane na załączonym screenie?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by matrix0606 on Mon Jan 06, 2025 3:49 pm, edited 1 time in total.
YoMan
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

Robert Błaszczak wrote: Mon Jan 06, 2025 3:30 pm Ten, który podałeś w formularzu Google Docs przy zapisywaniu się na szkolenie.
No to lipa .... przeoczyłem post :(
YoMan
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

Pisz do Krzyśka na priv, dopisze Cię. Ja najprawdopodobniej nie zdążę wrócić do domu, więc wskakuj na moje miejsce :lol:
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
klew

Link poszedł tylko do osób, które się zapisały. Link nie wymaga logowania, więc teoretycznie każdy z linkiem wejdzie. Jeśli limit 100 osób, a linki poszły prawie do 60. Także nie udostępniajcie tego dalej, aby każdy kto się zapisał mógł się dołączyć.
Jeśli ktoś do mnie pisał wiadomość, to pewnie jutro rano będę te linki dosyłał do tych co nie dostali, albo coś przegapili ;)

Return to “Ogólna dyskusja”