AURATON Temperature Sensor Indoor

klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

bokk wrote: Mon Jan 06, 2025 12:16 pm Ale Auraton Heat Monitor też jest na baterie i szybciej przesyłał zmianę trmperatury
Nie znam szczegółów jak pracują te urządzenia.
HM ma dwie baterie AAA, TS ma CR2032 (czy coś takiego).
HM ma też wyświetlacz, więc tam dla uspokojenia użytkowników należy raportować i wyświetlać tą samą temperaturę.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
Pietras81
Been thanked: 1 time

Cześć nie wiem czy dobre miejsce ale zapytam.
Chciałbym zakupić AURATON Multizone Controller na tą chwilę do jednej rozdzielni na piętro. Mam generalnie na całym domu podłogówkę całość zasilana z dwóch rozdzielaczy gdzie każdy rozdzielacz ma swoją pompę. Całość zasila piec gazowy.
Moje pytanie:
Czy jeśli podłącze AURATON Multizone Controller do tego oczywiście bramka pod suple to czy muszę kupić do każdego pokoju AURATON Heat Monitor czy wystarczy mi Temperature Sensor Outdoor ??
Drugie czy na początek mogę z jednego Temperature Sensor Outdoor czytać temperaturę do wszystkich pomieszczeń.
Czyli postawić sobie np w salonie jak dotychczas (Termostat mam zamontowany 1 dole i 1 na górze a reszta jakoś tam poustawiana na rotametrach).
Generalnie nie widzę sensu Heat Monitor skoro wszystko widać w apce. Ale jak się inaczej nie da to trudno.
https://pietras-81.aqi.eco/
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Pietras81 wrote: Wed Jan 08, 2025 11:04 am ramka pod suple to czy muszę kupić do każdego pokoju AURATON Heat Monitor czy wystarczy mi Temperature Sensor Outdoor ??
Wystarczy Temperature Sensor Indoor. (Outdoor też oczywiście możesz użyć ale on dedykowany jest do mierzenia temperatury zewnętrznej budynku).
Pietras81 wrote: Wed Jan 08, 2025 11:04 am Drugie czy na początek mogę z jednego Temperature Sensor Outdoor czytać temperaturę do wszystkich pomieszczeń.
Możesz z tym, że wtedy temperatury w poszczególnych pomieszczeniach mogą być różne ponieważ wszystkie strefy będą grzać w referencji do temperatury z nieswojej strefy.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
Pietras81
Been thanked: 1 time

Dziękuje za info
https://pietras-81.aqi.eco/
JFH

prośba o dodanie ikonki z poziomem naładowania baterii na głównej zakładce aplikacji

Heat monitor pokazuje poziom baterii
Temperature Sensor Indoor (i Outdoor) nie

Edit
Temperature Sensor Outdor pokazuje poziom baterii
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by JFH on Thu Oct 02, 2025 1:22 pm, edited 1 time in total.
SBW-02 x2
SRW-01 x8
MEW-01 x2
Auraton FHC x3
klew

JFH wrote: Thu Oct 02, 2025 1:04 pm prośba o dodanie ikonki z poziomem naładowania baterii na głównej zakładce aplikacji

Heat monitor pokazuje poziom baterii
Temperature Sensor Indoor (i Outdoor) nie
Na zdjęciu widać 3 termostaty.
Nie wiem z jakiego urządzenia są dwa pierwsze. Jeśli w tych termostatach jest ustawiony TS, to jego stan baterii zobaczysz po wejściu w detale termostatu (przy ikonach termometrów) oraz klikając na (i) i odnajdując właściwe urządzenie.

Dodatkowo w ustawieniach apki możesz sobie włączyć ostrzeżenie, gdy poziom baterii będzie niski - wtedy te termostaty też pokażą ostrzeżenie, jeśli jakieś "zagnieżdżone" urządzenie będzie miało słabą baterię.
JFH

1 i 2 to Temperature Sensor Indoor, widać poziom baterii ale trzeba wejść w każdy termometr osobno,
3 to Heat Monitor - pokazuje poziom baterii w głównym oknie aplikacji na android

chodzi o to, żeby TSI też pokazywał (jak HM i TS Outdoor), poziom naładowania baterii :)
SBW-02 x2
SRW-01 x8
MEW-01 x2
Auraton FHC x3
klew

JFH wrote: Thu Oct 02, 2025 1:22 pm 1 i 2 to Temperature Sensor Indoor, widać poziom baterii ale trzeba wejść w każdy termometr osobno,
3 to Heat Monitor - pokazuje poziom baterii w głównym oknie aplikacji na android

chodzi o to, żeby TSI też pokazywał (jak HM i TS Outdoor), poziom naładowania baterii :)
2025-10-02_15-24.png
1 i 2 to termostaty, a nie termometry. Pewnie masz na myśli, że do tych termostatów na "jakimś" urządzeniu są przypisane TSy.
Stan naładowania TSów byłby widoczny, gdyby nie były podpięte pod termostat. Wtedy będą osobną "belką" na liście z pełną informacją.
Natomiast to co widzisz na zdjęciu pod 1 i 2, to jakieś termostaty, które nie są zasilane bateryjnie (czyli albo 2x Heater Controller, albo listwa Floor Heating Controller/Multizone). One nie są zasilane bateryjnie, więc nie mają ikonki baterii.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
JFH

zgadza się, termometry przypisałem do termostatów,

rozumiem, że termostat baterii nie ma ale jest zależny od termometru który baterię ma,
można by dać opcję czy termostat ma pokazywać stan naładowania baterii termometru który nim steruje.
SBW-02 x2
SRW-01 x8
MEW-01 x2
Auraton FHC x3
klew

JFH wrote: Thu Oct 02, 2025 1:34 pm zgadza się, termometry przypisałem do termostatów,

rozumiem, że termostat baterii nie ma ale jest zależny od termometru który baterię ma,
można by dać opcję czy termostat ma pokazywać stan naładowania baterii termometru który nim steruje.
Można wejść w termostat i tam sprawdzić baterię.
Możesz też w ustawieniach włączyć sobie ostrzeżenie o niskim stanie baterii i wtedy będziesz to widział na liście (możesz testowo sobie tam 99%) wpisać aby zobaczyć jak to wygląda.
Termostat może być zasilany bateryjnie i zależeć od kilku urządzeń bateryjnych. Wtedy w Twojej propozycji trzeba by tam na raz pokazać nawet 4-5 ikon baterii...

Return to “AURATON Temperature Sensor”