Mój GKW w aplikacji na Androida cały czas jest w pierwszej (najwcześniej utworzonej) lokalizacji, niezależnie od tego gdzie go dopiszę w cloudzie.
W ramach prób resetowania usunąłem konto w aplikacji, a następnie zarejestrowałem telefon ponownie. Kilka ustawień mi się rozjechało, ale GKW cały czas jest pokazywany w innej lokalizacji niż wybrana na cloudzie.
GKW-01 i problem z lokalizacją
-
malarz
- Been thanked: 2 times
Rzeczywiście pomogło. A dlaczego termostaty przenosi się niezależnie od urządzenia?
Próbuję przerobić pomysły na działające projekty w ArduinoIDE.
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
Wyobraź sobie, że na jednej bramce (np. Auraton) masz termostat w salonie, sypialni, łazience, pokoju dziecka, itd. A bramkę na strychu. Chcesz dać uprawnienia dziecku, aby mógł sobie sterować temperaturą w swoim pokoju. Robisz to właśnie przy pomocy lokalizacji. Jakby wszystkie termostaty przeniosły się za bramką na strych, nie miało by to sensu.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
-
malarz
- Been thanked: 2 times
Dla wszystkich innych urządzeń przenosiny zadziałały od razu, w tym grzałki Heatpol'u. Tylko GKW miało podział: urządzenie w jednej lokalizacji a kanał w innej.klew wrote: Thu Jan 16, 2025 6:31 pm W aplikacji widać wyłącznie lokalizację kanałów. Lokalizacja urządzenia sama w sobie nie jest używana
Rzeczywiście taki podział dla bramek ma sens. Ale GKW jest urządzeniem z jednym kanałem, gdzie nie ma możliwości podziału między sypialnię i salon. Zawsze steruje (powinien) obwodem w pomieszczeniu w którym jest.Robert Błaszczak wrote: Thu Jan 16, 2025 6:34 pm Wyobraź sobie, że na jednej bramce (np. Auraton) masz termostat w salonie, sypialni, łazience, pokoju dziecka, itd. A bramkę na strychu. Chcesz dać uprawnienia dziecku, aby mógł sobie sterować temperaturą w swoim pokoju. Robisz to właśnie przy pomocy lokalizacji. Jakby wszystkie termostaty przeniosły się za bramką na strych, nie miało by to sensu.
Próbuję przerobić pomysły na działające projekty w ArduinoIDE.