GKW-01 i problem z lokalizacją

malarz
Been thanked: 2 times

Mój GKW w aplikacji na Androida cały czas jest w pierwszej (najwcześniej utworzonej) lokalizacji, niezależnie od tego gdzie go dopiszę w cloudzie.

W ramach prób resetowania usunąłem konto w aplikacji, a następnie zarejestrowałem telefon ponownie. Kilka ustawień mi się rozjechało, ale GKW cały czas jest pokazywany w innej lokalizacji niż wybrana na cloudzie.
Próbuję przerobić pomysły na działające projekty w ArduinoIDE.
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Wyślij na priva adres email konta. Sprawdzimy.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

Ustaw lokalizację na kanale termostatu, a nie na urządzeniu
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
malarz

klew wrote: Thu Jan 16, 2025 4:47 pm Ustaw lokalizację na kanale termostatu, a nie na urządzeniu
Rzeczywiście pomogło. A dlaczego termostaty przenosi się niezależnie od urządzenia?
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

malarz wrote: Thu Jan 16, 2025 5:54 pm
klew wrote: Thu Jan 16, 2025 4:47 pm Ustaw lokalizację na kanale termostatu, a nie na urządzeniu
Rzeczywiście pomogło. A dlaczego termostaty przenosi się niezależnie od urządzenia?
W aplikacji widać wyłącznie lokalizację kanałów. Lokalizacja urządzenia sama w sobie nie jest używana
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

Wyobraź sobie, że na jednej bramce (np. Auraton) masz termostat w salonie, sypialni, łazience, pokoju dziecka, itd. A bramkę na strychu. Chcesz dać uprawnienia dziecku, aby mógł sobie sterować temperaturą w swoim pokoju. Robisz to właśnie przy pomocy lokalizacji. Jakby wszystkie termostaty przeniosły się za bramką na strych, nie miało by to sensu.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
malarz

klew wrote: Thu Jan 16, 2025 6:31 pm W aplikacji widać wyłącznie lokalizację kanałów. Lokalizacja urządzenia sama w sobie nie jest używana
Dla wszystkich innych urządzeń przenosiny zadziałały od razu, w tym grzałki Heatpol'u. Tylko GKW miało podział: urządzenie w jednej lokalizacji a kanał w innej.
Robert Błaszczak wrote: Thu Jan 16, 2025 6:34 pm Wyobraź sobie, że na jednej bramce (np. Auraton) masz termostat w salonie, sypialni, łazience, pokoju dziecka, itd. A bramkę na strychu. Chcesz dać uprawnienia dziecku, aby mógł sobie sterować temperaturą w swoim pokoju. Robisz to właśnie przy pomocy lokalizacji. Jakby wszystkie termostaty przeniosły się za bramką na strych, nie miało by to sensu.
Rzeczywiście taki podział dla bramek ma sens. Ale GKW jest urządzeniem z jednym kanałem, gdzie nie ma możliwości podziału między sypialnię i salon. Zawsze steruje (powinien) obwodem w pomieszczeniu w którym jest.

Return to “ZAMEL GKW-01”