Da się? Ja nie potrafię. Mam 4 lokalizacje, nie chcę tworzyć piątej, bo to niewygodne dla mnie. A chciałbym przypisać id dostępu konkretne urządzenie, nie całą lokalizację.
Temat może i banalny, ale jakoś nie umiem przebrnąć.
Przypisanie urządzenia (nie lokalizacji) do użytkownika
-
vitia
Super, dzięki. Rozwiązanie nieco niekonwencjonalne, ale ważne, że skuteczne. Zaraz spróbuję.
No i nie połączyło. Mam dwie lokalizacje z tą samą nazwą
Btw - by nie zaczynać nowego wątku - Wgrałem od nowa GUI do Yunshana, bo miałem problem po zmianie routera. Ta sama wersja oprogramowania. Nie widzę możliwości podpięcia kontaktronów. W ich miejsce pojawia mi się drugi włącznik zasilania... Do wyboru przy zmianie funkcji nie ma czujników otwarcia. Coś się zmieniło o czym nie wiem, czy jednak coś ja pochrzaniłem?
No i nie połączyło. Mam dwie lokalizacje z tą samą nazwą
Btw - by nie zaczynać nowego wątku - Wgrałem od nowa GUI do Yunshana, bo miałem problem po zmianie routera. Ta sama wersja oprogramowania. Nie widzę możliwości podpięcia kontaktronów. W ich miejsce pojawia mi się drugi włącznik zasilania... Do wyboru przy zmianie funkcji nie ma czujników otwarcia. Coś się zmieniło o czym nie wiem, czy jednak coś ja pochrzaniłem?
@klew coś w tym triku brakuje do sukcesu. Ja tak kiedyś robiłem i dzisiaj jak przeczytałem to też jeszcze raz. W apce mam dwie lokalizacje o tej samej nazwie. Może jeszcze coś trzeba zmienić oprócz nadania tych samych nazw?klew wrote: Fri Jan 17, 2025 1:18 pm Nie da się. Ale jest jeden trik. Można zrobić lokalizację z taką samą nazwą.
Apka taką lokalizację połączy w jedno
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Może coś się zmieniło w apkach. Ale kojarzę, że ten temat kiedyś wyszedł i było to przywracane. Osobiście nie używam.zzrr wrote: Fri Jan 17, 2025 1:50 pm@klew coś w tym triku brakuje do sukcesu. Ja tak kiedyś robiłem i dzisiaj jak przeczytałem to też jeszcze raz. W apce mam dwie lokalizacje o tej samej nazwie. Może jeszcze coś trzeba zmienić oprócz nadania tych samych nazw?klew wrote: Fri Jan 17, 2025 1:18 pm Nie da się. Ale jest jeden trik. Można zrobić lokalizację z taką samą nazwą.
Apka taką lokalizację połączy w jedno
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
rokoshewsky
Hej,vitia wrote: Fri Jan 17, 2025 1:12 pm Przypisanie urządzenia (nie lokalizacji) do użytkownika
Da się?
Zrobiłem u siebie 8 lokalizacji, które w zasadzie opisują grupy urządzeń które przypisuję do różnych użytkowników w zależności od poziomu dostępu i z głowy.
Zasadniczo (a to już sugestia skierowana do twórców) gdyby nazwę 'Lokalizacja' zastąpić nazwą 'Grupa urządzeń' to rozwiązałoby to problem logiczny i ułatwiło podział urządzeń lub ich grup na użytkowników bez znaczącej ingerencji w główny kod. A może w ogóle zastosowanie 'customowych' nazw funkcji w głównym menu pomogłoby użytkownikom dostosowywać rozwiązanie do własnych potrzeb i organizacji logicznej.
Pzdr
Jarek
-
vitia
Ja bym wolał jednak możliwość wskazania które urządzenia z danej lokalizacji może użytkować dana osoba. Tworzenie kolejnych lokalizacji jest o tyle bez sensu, że ja jako administrator mam te urządzenia porozrzucane - mimo, że fizycznie znajdują się w tej samej lokalizacji.
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Ja też bym tak wolał. A nawet przypisywać każdy kanał osobno.vitia wrote: Fri Jan 17, 2025 2:48 pm Ja bym wolał jednak możliwość wskazania które urządzenia z danej lokalizacji może użytkować dana osoba. Tworzenie kolejnych lokalizacji jest o tyle bez sensu, że ja jako administrator mam te urządzenia porozrzucane - mimo, że fizycznie znajdują się w tej samej lokalizacji.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
rokoshewsky
To jest obecnie podstawowa funkcjonalność funkcji 'Lokalizacja' chyba, że czegoś nie rozumiemvitia wrote: Fri Jan 17, 2025 2:48 pm Ja bym wolał jednak możliwość wskazania które urządzenia z danej lokalizacji może użytkować dana osoba.
Pzdr
Jarek
-
vitia
Albo Ty, albo ja
Ktoś z nas dwu
Mam przypisane trzech użytkowników. Dwu ma dostęp do wszystkich lokalizacji, wszystkich urządzeń. Ale jeden miał mieć dostęp do wybranych urządzeń w lokalizacjach. A mogę go przypisać do wybranych LOKALIZACJI. Jeśli nie chcę by miał dostęp do wszystkich urządzeń w tej lokalizacji, muszę pozostałe urządzenia przenieść do lokalizacji, do której on nie ma dostępu.
Chyba, że nie widzę tej opcji - proszę o oświecenie zatem.
Mam przypisane trzech użytkowników. Dwu ma dostęp do wszystkich lokalizacji, wszystkich urządzeń. Ale jeden miał mieć dostęp do wybranych urządzeń w lokalizacjach. A mogę go przypisać do wybranych LOKALIZACJI. Jeśli nie chcę by miał dostęp do wszystkich urządzeń w tej lokalizacji, muszę pozostałe urządzenia przenieść do lokalizacji, do której on nie ma dostępu.
Chyba, że nie widzę tej opcji - proszę o oświecenie zatem.