W przypadku dwóch heat monitorów, jak jest sterowany piec ?klew wrote: Thu Jan 23, 2025 10:43 pm Aktualnie tak się nie da.
Jedyna opcja to 2x heat monitor zamiast termometrów.
Również za pomocą heat controllera ?
Generalnie moja instalacja wygląda tak. Mam podłogówkę na całym domu podzieloną na dwie szafy z rozdzielaczami. Każda z szafka z rozdzielaczami (jedna odpowiada z dół druga za piętro) ma swoją pompę obiegową oraz swój termostat który jest w najzimniejszym pokoju. Reszta jest poprzykręcana na rotametrach żeby mieć w każdym z pokoi podobną temperaturę. Obecnie każdy z termostatów jak ma dogrzać zamyka obwód beznapieciowy a dalej to już się wszystko dzieje automatycznie.klew wrote: Fri Jan 24, 2025 12:06 pmNie do końca rozumiem.Pietras81 wrote: Fri Jan 24, 2025 11:45 am Czyli dobrze kombinuje że mając dwa osobne obwody góra dół gdzie teraz mam termostaty (piec gazowy gdzie teraz każdy z sterowników odpala albo górną albo dolną strefę) musiałbym mieć dwie sztuki AURATON Heater Controller każdy do swojego obwodu i do tego bramkę i min. Sensor Indoor na każdą ze stref ??
HC ma wyjście przekaźnikowe i może działać jak termostat. Ma też wbudowany pomiar temperatury.
Ogólnie HC jest przeznaczony do załączania pieca, ale da się też inaczej go wykorzystać.
Każdy HM działa jak termostat, tylko nie ma fizycznego wyjścia (przekaźnika), a zamiast tego, sygnalizuje radiowo potrzebę grzania.
Ok, to u Ciebie 2x HC do załączania obwodów i 2x HM lub 2x termometr.Pietras81 wrote: Fri Jan 24, 2025 1:07 pmGeneralnie moja instalacja wygląda tak. Mam podłogówkę na całym domu podzieloną na dwie szafy z rozdzielaczami. Każda z szafka z rozdzielaczami (jedna odpowiada z dół druga za piętro) ma swoją pompę obiegową oraz swój termostat który jest w najzimniejszym pokoju. Reszta jest poprzykręcana na rotametrach żeby mieć w każdym z pokoi podobną temperaturę. Obecnie każdy z termostatów jak ma dogrzać zamyka obwód beznapieciowy a dalej to już się wszystko dzieje automatycznie.klew wrote: Fri Jan 24, 2025 12:06 pmNie do końca rozumiem.Pietras81 wrote: Fri Jan 24, 2025 11:45 am Czyli dobrze kombinuje że mając dwa osobne obwody góra dół gdzie teraz mam termostaty (piec gazowy gdzie teraz każdy z sterowników odpala albo górną albo dolną strefę) musiałbym mieć dwie sztuki AURATON Heater Controller każdy do swojego obwodu i do tego bramkę i min. Sensor Indoor na każdą ze stref ??
HC ma wyjście przekaźnikowe i może działać jak termostat. Ma też wbudowany pomiar temperatury.
Ogólnie HC jest przeznaczony do załączania pieca, ale da się też inaczej go wykorzystać.
Generalnie mogę zamienić moje dwa regulatory pokojowe na GKW-01 i będzie działać tylko nie mam kabla na pietro i dlatego myślę o Auratonie bo jest po radiu.