Witam,
Zainstalowałem suple do napędu bramy beninca. Wszystko działa, od samego początku pomimo że nie podłączałem żadnych czujników krańcowych itd. to aplikacja sama zmieniała podgląd otwarcia i zamknięcia bramy .
Wczoraj montowałem kolejną suplę do bramy garazowej. Miałem problemy z instalacją, ale wkońcu się udało po konfiguacji ręcznej.
Po uruchomieniu drugiej supli zauważyłem że stara (ta co już działała z bramą wjazdową) nie aktualizuje stanu bramy, ciągle jest otwarta.
Szukałem w ustawieniach po zalogowaniu sie do swoich urządzeń na PC i próbowałem zmieniać różne opcje ale bezskutecznie.
Czy można prosić o pomoc jak to z powrotem włączyć?
SBW-02 - nie odświeża stanu otwarcia i zamknięcia bramy
-
banshee12
No, ale coś musiałem przestawić w konfiguracji skoro teraz nie działa.
Czy możesz podpowiedzieć co w takim razie powinno być aktywne/nie aktywne, jaka opcja wybrana aby w teorii to działało?
PEWNIE COŚ POPRZESTAWIAŁEM
Czy możesz podpowiedzieć co w takim razie powinno być aktywne/nie aktywne, jaka opcja wybrana aby w teorii to działało?
-
[email protected]
- Has thanked: 18 times
- Been thanked: 26 times
Pokaż jak to podłączyłeś i podaj model sterownika bramy.banshee12 wrote: Sun Jan 26, 2025 11:45 am No, ale coś musiałem przestawić w konfiguracji skoro teraz nie działa.
Generalnie to żebyś miał stan w Supli to musisz mieć podpięty do IN1/2 i -/+ kontaktron lub wyjście ze sterownika bramy wskazujące stan oraz w Cloud włączony czujnik otwarcia
-
banshee12
w Cloud włączony czujnik otwarcia
Tu może być pies pogrzebany
Jak to włączyć?
Podłączenie do bramy jest prawidłowe, jak znajdę schemat to podesle, ale działało cały czas a ja nic tem nie robiłem. Wczoraj musiałem coś namieszać w konfiguracji bramy
Jak to włączyć?
Podłączenie do bramy jest prawidłowe, jak znajdę schemat to podesle, ale działało cały czas a ja nic tem nie robiłem. Wczoraj musiałem coś namieszać w konfiguracji bramy
-
banshee12
tak to wygląda
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Ustawiania muszą odpowiadać podłączeniu.banshee12 wrote: Sun Jan 26, 2025 11:55 am w Cloud włączony czujnik otwarcia
Jak to włączyć?
Nie wiemy co to znaczy"prawidłowe", bo to można czasem na kilka sposobów podłączyć.
Także wrzuć schematy/zdjęcie podłączenia, to ktoś podpowie co ustawić
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
[email protected]
- Has thanked: 18 times
- Been thanked: 26 times
No to kwestia jak to jest podpięte, bo patrząc na screeny powiedział bym, że masz bramę z funkcją furtki i dwa czujniki otwarcia , jeden na połówkę bramy działająca jako furtka i drugi na drugiej połówce bramy albo jeden i tam sam czujnik
Jeśli działało, a teraz nie działa, to usuń wszystkie urządzenia, które dodałeś i dodaj je (skonfiguruj) od nowa.banshee12 wrote: Sun Jan 26, 2025 11:45 am No, ale coś musiałem przestawić w konfiguracji skoro teraz nie działa.
Wiesz, że Supla obsługuje Zigbee? Wstąp do Klubu Promila: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18018
Szukasz nowego GG? Jest tutaj: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18036-
banshee12
Dokładnie tak to podłączyłem.
Jeśłi chodzi o te widoczne czujniki to ja już tak namotałem, sam je dodałem, kombinuje jak moge i bez efektów.
Wydaje mi się że tych czujników otwarcia bramy nie było w ogóle na początku w mojej supla cloud
Jeśłi chodzi o te widoczne czujniki to ja już tak namotałem, sam je dodałem, kombinuje jak moge i bez efektów.
Wydaje mi się że tych czujników otwarcia bramy nie było w ogóle na początku w mojej supla cloud
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.