vajera wrote: Thu Jan 30, 2025 4:58 pm
Zibi_007 wrote: Thu Jan 30, 2025 4:48 pm
Działa, jak ta lala

Sprawdziłem wszystkie przyciski (klik, dwuklik, długie). Baterię pokazuje tylko przy pierwszym przycisku (1x klik).
Dawno nic nie sprawiło mi tyle radości, co rozwikłanie tej zagadki

A ma pokazywać przy wszystkich?
ps. miałeś sprawdzać w nocy, myślałem, że zdążę ten przycisk z kółkiem dopisać
No miałem, ale rzuciłem aktualne zajęcia i siadłem do tej bramki. Po prostu nie mogłem się doczekać tego testowania.
Co do baterii, to jasne, że dla mnie w jednym (pierwszym) wystarczy w zupełności. Nie wiem tylko, jak innym. Ja i tak przewiduje je ukryć w aplikacji. Mają wywoływać konkretne reakcje i nie muszą być widoczne.
Spokojnie, kółko też potestuję.
Miałem mały problem z kompilacją. W sumie to pomogło skasowanie całego katalogu, zresetowanie Arduino, aktualizacja (refresh) boardów i poszło

Testuję teraz cały czas nową bramkę, dodaję urządzenia (czujniki zalania też). Do tej pory działa wszystko oprócz czujnika otwarcia drzwi (nowy), ale dodam go w dedykowanym temacie.
Sprawdzam też ile urządzeń (kanałów) uciągnie ta bramka. Zdam relację. Na razie się nic nie wiesza (a mam 19 aktywnych kanałów), będę dodawał dalej.
PS. Widzę też, że kolega też od PEEK i POKE. Swego czasu Assembler Z80 miałem w małym palcu. Jak opowiadam młodszemu pokoleniu, że kiedyś nie było żadnego Wemoda, tylko trzeba było bawić się w modyfikację kodu, to nie chcą wierzyć. A NASA swoją drogą cały czas szuka specjalistów potrafiących pisać w językach niższego poziomu. Sporo sprzętu na starych procesorach jeszcze lata w kosmosie

Fortran, Algol i Assembler to teraz może być dobry atut przy szukaniu tam pracy