Brak powiadomień
-
Darrko
W SBW-02/ANT da się zrobić powiadomienia przez reakcję, mam tak zrobione u siebie.
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Reakcje są funkcją serwera i nie zależą od softu urządzenia.malarz wrote: Sun Feb 02, 2025 5:57 pm W SBW-02/ANT da się zrobić powiadomienia przez reakcje? Ja w moim (starszym) SBW-02 nie mam reakcji a chyba mam najnowszy soft (2.8.58).
Reakcje ustawia się na czujniku otwarcia bramy, a nie na kanale sterującym bramą
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Zasadniczo IN1 powinno być podłączone do tego samego potencjału z którego jest zasilane SBW.Darrko wrote: Sun Feb 02, 2025 5:11 pm IN1 mam podłączone do krańcówki; A2 mam podłączone do COM (masy)
Zakładam, że podłączając A2 do COM chciałeś uwspólnić potencjał. Nie wiem czy coś takiego jest dozwolone i czy
konstrukcja uwzględnia takie podłączenie. Zauważ, że do IN1/2 można podłączyć "plus" jak i "minus" co komplikuje sprawę.
Zacząłbym od zasilenia SBW z centrali bramy lub podłączenie krańcówki bramy do SBW za pośrednictwem przekaźnika.
Możesz też spróbować zastosować dodatkowy kontaktron.
Być może Twoja brama ma jakąś funkcję oszczędzania energii albo włącza się jakieś podświetlenie ale to nie zmienia faktu, że takie podłączenie jak masz teraz jest mocno wątpliwe jeśli chodzi o jego poprawność.
Pamiętaj też, że wpinanie się w krańcówki napędu nie jest rekomendowanym rozwiązaniem i zawsze robisz to na własną odpowiedzialność.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
Darrko
Dzięki za wyjaśnienie, myślałem że jest jakiś harmonogram na serwerze w Supli odpowiedzialny za wyłączenie po zmierzchu.
SBW próbowałem podłączyć do centrali bramy, niestety nie za bardzo chciały te urządzenia ze sobą współpracować. Pożądany efekt osiągnąłem metodą prób i błędów, cieszyłem się do zmierzchu:)
Jeszcze trochę pokombinuję, ostatecznie zakupię kontaktrony i zrobię jak przykazano.
SBW próbowałem podłączyć do centrali bramy, niestety nie za bardzo chciały te urządzenia ze sobą współpracować. Pożądany efekt osiągnąłem metodą prób i błędów, cieszyłem się do zmierzchu:)
Jeszcze trochę pokombinuję, ostatecznie zakupię kontaktrony i zrobię jak przykazano.
-
malarz
- Been thanked: 2 times
A ja czekam już jakiś czas na ę funkcję. Właśnie dla bramyklew wrote: Sun Feb 02, 2025 6:19 pm Reakcje są funkcją serwera i nie zależą od softu urządzenia.
Reakcje ustawia się na czujniku otwarcia bramy, a nie na kanale sterującym bramą
Próbuję przerobić pomysły na działające projekty w ArduinoIDE.
-
Arek.kandula
Pomogło zainstalowanie ponownie aplikacji.