Sterowanie roletami - pytania

Sterownik rolet
Awatar użytkownika
Lector
Posty: 544
Rejestracja: pt lis 17, 2017 2:26 pm
Lokalizacja: Poznań
Kontaktowanie:

pt mar 02, 2018 10:19 am

In1 trzeba zamienić z In2, według opisu na modułach.
Tek jak na obrazku przy zamykaniu klawiszem by otwierało i odwrotnie.
mihu
Posty: 145
Rejestracja: śr lut 28, 2018 6:00 pm

czw mar 08, 2018 4:15 pm

ok Działa super .we wszystkich systemach , a co zrobić bo mi nie pokazuje w supla skrypt w powiadomieniach brak funkcji rolety {{ ??????
.
chciałem żeby mnie powiadomiła że zamknięta roleta
Awatar użytkownika
Lector
Posty: 544
Rejestracja: pt lis 17, 2017 2:26 pm
Lokalizacja: Poznań
Kontaktowanie:

czw mar 08, 2018 7:02 pm

Pewnie trzeba dołożyć czujnik zamknięcia rolety.
mihu
Posty: 145
Rejestracja: śr lut 28, 2018 6:00 pm

czw mar 08, 2018 9:05 pm

jaki czujnik ? i gdzie podłączyć w cloud jest brak czujnika . mam ustawione
Załączniki
srw-01.jpg
srw-01.jpg (42.31 KiB) Przejrzano 1922 razy
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8469
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pt mar 09, 2018 8:17 am

SRW nie ma takiego czujnika. Napisz do @fracz to może doda obsługę powiadomień do skryptów dla rolet bez czujnika.
99,99% przypadków nie ma takiego czujnika zamontowanego.
Awatar użytkownika
shimano73
Posty: 1096
Rejestracja: ndz lut 28, 2016 12:27 pm
Lokalizacja: Orzesze

pt mar 09, 2018 1:55 pm

Chyba każda roleta posiada mechaniczny wyłącznik krańcowy na wałku silnika , przynajmniej moje , ale one działają różnie jakby zależnie od pory roku i dałem sobie spokój z ich regulacja. Teraz będzie Supla 😎
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
Jak się dziś oddycha https://schimano73.aqi.eco/
https://github.com/shimano73
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8469
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

sob mar 10, 2018 9:08 am

Krańcówki w silniku to jedno ale Supla pozwala na użycie dodatkowego czujnika aby upewnić się czy aby napewno roleta jest domknięta i skrypty najwyraźniej z niego korzystają (chyba).
dar3cz3k_
Posty: 38
Rejestracja: śr mar 07, 2018 10:20 pm
Lokalizacja: Brudzowice

śr mar 14, 2018 5:18 pm

Witam,
Mama takie pytanie, mam kilka rolet w domu i chciałbym móc je opuszczać - podnosić jednocześnie, ale chciałbym to robić z przycisku na ścianie? Czy jest taka możliwość?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8469
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr mar 14, 2018 5:25 pm

Prowadząc dodatkowe przewody bez problemu to ogarniesz. Bez prowadzenia przewodów tylko z wykorzystaniem przycisku inicjującego zdarzenia w cloudzie ale to dopiero powstaje.
dar3cz3k_
Posty: 38
Rejestracja: śr mar 07, 2018 10:20 pm
Lokalizacja: Brudzowice

śr mar 14, 2018 6:14 pm

Znasz może jakiś przewidywany termin takiej funkcjonalności?
ODPOWIEDZ

Wróć do „ZAMEL SRW-01”