Sygnalizacja wejścia do pomieszczenia

tomekn

Dzień dobry,
Czy przy pomocy RNW-01 można zrobić sygnalizację wejścia do pomieszczenia?
Co prawda tak już zrobiłem tj podłaczyłem wyjscie z czujki ruchu do RNW-01 ale problem polega na tym że działa to za każdym razem a chciałem aby działało dopiero gdy " zazbroję" to w apce. Mianowicie chciałbym móc aktywować powiadamianie dopiero po aktywowaniu tego w apce. Jak to zrobić? A może do tego wykorzystac jeszcze jakiś inny sprzet np: ROW-02?
Z góry dziękuję za pomoc.
Z poważaniem
TomekN
klew

tomekn wrote: Tue Feb 04, 2025 8:35 am Dzień dobry,
Czy przy pomocy RNW-01 można zrobić sygnalizację wejścia do pomieszczenia?
Co prawda tak już zrobiłem tj podłaczyłem wyjscie z czujki ruchu do RNW-01 ale problem polega na tym że działa to za każdym razem a chciałem aby działało dopiero gdy " zazbroję" to w apce. Mianowicie chciałbym móc aktywować powiadamianie dopiero po aktywowaniu tego w apce. Jak to zrobić? A może do tego wykorzystac jeszcze jakiś inny sprzet np: ROW-02?
Z góry dziękuję za pomoc.
Z poważaniem
TomekN
Możesz to zrobić tak, że "powiadomienie" wysyłasz, gdy stan przekaźnika (np. na ROW) zmienia się na włączony.
A w RNW ustawić wyzwlacz, który włącza ten przekaźnik.

Wtedy "powiadomienie" przyjdzie tylko gdy przekaźnik sie włączy, a aby to się stało, musiałbyś ręcznie wyłączyć kanał tego przekaźnika.
tomekn

Jeśli dobrze zrozumiałem to: Wpinam do ROW przekaźnik który swoimi stykami roboczymi podaje możliwość sterowania wejściem RNW z czujki ruchu.

A czy nie można zrobić to trochę wirtualnie np. powiązać akcje powiadamiania wzbudzenia RNW pod warunkiem że wyjście w ROW jest załączone?
klew

tomekn wrote: Tue Feb 04, 2025 9:28 am Jeśli dobrze zrozumiałem to: Wpinam do ROW przekaźnik który swoimi stykami roboczymi podaje możliwość sterowania wejściem RNW z czujki ruchu.

A czy nie można zrobić to trochę wirtualnie np. powiązać akcje powiadamiania wzbudzenia RNW pod warunkiem że wyjście w ROW jest załączone?
Nic nie musisz tam podłączać. Sam stan wbudowanego przekaźnika w ROW wystarczy.
tomekn

A możesz wskazać gdzie i jak to zrobić albo link do podobnego rozwiązania?
Z góry b. dziękuję.

Return to “ZAMEL RNW-01”