Ta wyświetlana w Supli była dokładnie 10x mniejsza, tzn. pokazywało 6,5W a powinno 65W i też źle zliczało w związku z tym zużycie.vajera wrote: Tue Feb 04, 2025 11:36 am [...]
Natomiast wszystkie dzielniki/mnożniki/formatowania, zarówno na klastrze EM jak i na SM, dostają 0x86 UNSUP_ATTRIB, czyli model absolutnie okrojony ze wszystkiego...dobrze, że chociaż na odczyt pozwala![]()
Reasumując zostaje to odczytanie co X sekund, natomiast chciałbym się upewnić co do mocy aktywnej (w W) - na 100% jest 10x za duża, tak? Wychodzi na to, że będę to musiał jakość na sztywno kodować...
EDIT: wrzuciłem mały update (kod + bin) - poprawiłem gniazdko kolegi @Zibi_007, dodałem poprawki do SceneSwitcha i na razie tyle.
Trzeba będzie przypisać na stałe, bo wszystkie cztery gniazdka, które mam pokazują tak samo. Wychodzi na to, że TTTM
Nowy soft sprawdzę, jak wrócę do domu. Dam znać.
PS. Generalnie w sofcie Supli jest gdzieś zaszyta kalibracja liczników, która pozwala na samodzielne ustawianie mnożników (kalibrację). I tam można wpisać, że np. napięcie jest x 0,95, a moc x 3. Nie wiem, czy to można tutaj jakoś zaimplementować (może @Klew się wypowie).