Uszkodzony ROW-07

zaciszeurb

Dzień dobry!
To mój pierwszy post z uwagi na prawdopodobną awarię modułu ROW-07.
Mam w domu kilkanaście jak już nie kilkadziesiąt urządzeń od Zamel i teraz po raz pierwszy ROW-07 coś nie reaguje jak powinien. Raz się dane wyjście załącza, innym razem nie, albo jedno tak ale kolejne już nie... A no i piszczeć zaczął odbiornik. Minęło jakoś 2 i pół roku od zakupu więc nie będę niestety reklamował. Niemniej jednak jeśli kupie nowy moduł to jest ryzyko, że za w/w okres ponownie się coś takiego stanie? Taka przypadłość, ktoś się spotkał z tym problemem?

Dzięki Arek :)
Mirosław F.

Prześlij urządzenie do mnie. Przeprowadzę diagnozę, a Tobie wyślę nowe.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
addaniel77

Cześć, mnie również dopadł ten sam problem a mianowicie - nie reagujący ROW 07. Działał bez koło 3 lat jak dobrze pamiętam na zewnątrz w puszce hermetycznej w której jest też ROW 02. I świeci się dioda, można się z nim połączyć aby wpisać dane konfiguracyjne, przechodzi po trybie konfiguracji proces łączenia się i na tym koniec… w aplikacji nie widoczny, w supła jako rozłączony o brak jakiejkolwiek reakcji w przycisku fizycznym… od lat działam na kilkunastu ROW 02 na Sonoffach i nie spotkałem się z jakimikolwiek problemami.
Co do tego przekaźnika widzę że nie jestem odosobniony? Czy jest to jakaś wada tych przełączników??
Pozdrawiam,
DA
Mirosław F.

Nie ma żadnej wady, przypadek. Prześlij urządzenie do nas.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55

Return to “ZAMEL ROW-07”