Mam sygnał NO/NC bezpotencjałowy w pomieszczeniu A, potrzebuję ten sygnał w pomieszczeniu B w obrębie jednego budynku. Na całym terenie jest wifi.
Jak to zrealizować? Da się np. skomunikować ROW-2 na który przekażę styk NO na In1 z dugim ROW-2 który w tym momencie zamknie styk w odbiorniku w innym pomieszczeniu?
Może w inny sposób? Najprościej byłoby to okablować, ale żona by mnie - $$"'] ¢]]} × za to.
Bezprzewodowe przekazanie sygnału NO lub NC
-
marwint
Wracam do tematu, bo z tamtym to sobie poradziłem w durny sposób, że kupiłem dzwonek bezprzewodowy do którego przycisku wlutowałem mój sygnał NO.
Ale to ogólnie barbarzyństwo, musi być coś gotowego.
Teraz szukam jakiegoś rozwiązania: potrzebuję głośne powiadomienie że ktoś wjechał na posesję, chcę do tego wykorzystać fotokomórkę bramy wjazdowej. Ale to sygnał NC. Czy mogę wykorzystać dowolny moduł supli który ma wejście przycisku, i żeby ten moduł ustawić tak, że wciśnięcie przycisku wywoła alarm/powiadomienie na urządzeniu z Androidem?
Scenariusz dość prosty - ktoś wchodzi/wjeżdża i na chwile otwiera się przycisk na module Supla(np. SBW-01, wejście IN1) i po chwili się zamyka. W tym momencie zwarcie IN1 powinno wygenerować powiadomienie na urządzeniu z Android'em. Ponieważ to wejście po wjeździe będzie zamknięte do czasu kolejnego naruszenia, takie powiadomienie powinno być jedno lub maksymalnie w czasie np. 3 sekund od zwarcia.
Da się to tak skonfigurować?
Teraz szukam jakiegoś rozwiązania: potrzebuję głośne powiadomienie że ktoś wjechał na posesję, chcę do tego wykorzystać fotokomórkę bramy wjazdowej. Ale to sygnał NC. Czy mogę wykorzystać dowolny moduł supli który ma wejście przycisku, i żeby ten moduł ustawić tak, że wciśnięcie przycisku wywoła alarm/powiadomienie na urządzeniu z Androidem?
Scenariusz dość prosty - ktoś wchodzi/wjeżdża i na chwile otwiera się przycisk na module Supla(np. SBW-01, wejście IN1) i po chwili się zamyka. W tym momencie zwarcie IN1 powinno wygenerować powiadomienie na urządzeniu z Android'em. Ponieważ to wejście po wjeździe będzie zamknięte do czasu kolejnego naruszenia, takie powiadomienie powinno być jedno lub maksymalnie w czasie np. 3 sekund od zwarcia.
Pozdrawiam,
Marcin
Marcin
-
Pietras81
- Been thanked: 1 time
Możesz ustawić sobie w cloud reakcje a akcia to powiadomienie.marwint wrote: Mon Feb 10, 2025 2:15 pm Wracam do tematu, bo z tamtym to sobie poradziłem w durny sposób, że kupiłem dzwonek bezprzewodowy do którego przycisku wlutowałem mój sygnał NO.
https://pietras-81.aqi.eco/
-
marwint
Możesz podesłać screen'a? Nie widzę gdzie ustawić reakcje na takim module(załączam screen'y co mam widoczne).
oczywiście to screen z modułem który otwiera bramę, ale przewiduję dodatkowy moduł do powiadomienia.
oczywiście to screen z modułem który otwiera bramę, ale przewiduję dodatkowy moduł do powiadomienia.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Pozdrawiam,
Marcin
Marcin