[i] Wersja 25.02

mipolansk

W TestFlight wkrótce pojawi się nowa wersja aplikacji 25.02. W tym wydaniu:

- W wykresach liczników energii pojawiły się dodatkowe możliwości wyświetlania historii napięć, prądów oraz mocy czynnej.
- Poprawione zostało ładowanie zdjęcia OCR
- Dodane zostało wyświetlanie ostatnich zdjęć OCR wraz z wynikiem klasyfikacji
- Poprawione zostały błędy, które powodowały odznaczenie się danych na wykresie oraz dodano automatyczne zaznaczanie jeżeli dostępne są tylko jedne dane.

Edit 19.02:
- Poprawiono błędnie wyświetlającą się ikonkę automatu schodowego
- Poprawiono błędy w obsłudze kanału zaworu
- Dodano obsługę kanału czujnika zalania
- Ukryto koszt prądu na wykresie licznika energii oraz licznik impulsów, kiedy nie została podana cena prądu
- Poprawiono precyzję licznika impulsów energii, tak aby była zgodna z precyzją licznika impulsów
- Poprawiono zmieniający się opis zakładki OCR w liczniku impulsów
- Poprawiono kolory ikonek kanałów w trybie nocnym

Czekam na uwagi :)
Last edited by mipolansk on Wed Feb 19, 2025 3:57 pm, edited 1 time in total.
kurus

Wchodząc w licznik wody mam zakładkę OCR i po kliknięciu w nią zmienia się jej podpis, w licznikach prądu dymek informacyjny jest ciemny w wersji jasnej aplikacji i zauważyłem że, w cloud pojawiła się opcje dla czujnika binarnego jako czujnik zalania i jak ją wybiorę to w aplikacji mam pozycję nieobsługiwana funkcja.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
klew

Apka na iOS jeszcze nie ma czujnika zalania. Będzie w kolejnej wersji
kurus

klew wrote: Sun Feb 16, 2025 9:38 pm Apka na iOS jeszcze nie ma czujnika zalania. Będzie w kolejnej wersji
Tak myślałem, znalazłem to przypadkiem bo i tak czujki mam skonfigurowane jako czujnik uzbrojenia alarmu, a jedna to właśnie zalania, a druga gazu, dodajcie jeszcze gazu i będzie lux 🤗
mipolansk

kurus wrote: Sun Feb 16, 2025 9:06 pm Wchodząc w licznik wody mam zakładkę OCR i po kliknięciu w nią zmienia się jej podpis, w licznikach prądu dymek informacyjny jest ciemny w wersji jasnej aplikacji i zauważyłem że, w cloud pojawiła się opcje dla czujnika binarnego jako czujnik zalania i jak ją wybiorę to w aplikacji mam pozycję nieobsługiwana funkcja.
Jeśli chodzi o zmieniający się podpis, to poprawiłem, ale ten kolor tła w dymku niestety nie udało mi się jeszcze poprawić. Wynika on z tego, że masz w telefonie tryb nocny, a w aplikacji tryb dzienny. Nie udało mi się na szybko znaleźć rozwiązania, ale jeszcze wrócę do tego.
kurus

To tło dymków to widzę jest loteria raz jest ok raz jest ciemne i mam tak jak piszesz telefona w trybie nocnym aplikacja w dziennym.

Tak na szybko widze że, coś się stało z kilkoma ikonkami np. ikona bramy jest jakaś mała, ikona dla włączonego dimmera też, a dla wyłączonego jest ok, dla temp i wilgotność zrobiły się jakieś duże odległość od ikon.
robertklepacki94

U mnie na kanale temperatury i wilgotności znikł znak % po wilgotności. Wersja 25.02 z 19.02.
IMG_4459.jpeg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
mipolansk

robertklepacki94 wrote: Wed Feb 19, 2025 10:01 pm U mnie na kanale temperatury i wilgotności znikł znak % po wilgotności. Wersja 25.02 z 19.02.
IMG_4459.jpeg
Tam nigdy nie było % z tego względu, że % jest w ikonie.
robertklepacki94

Aaa faktycznie, przepraszam za zamieszanie ale to odsunięcie od ikony jakoś mnie zmyliło :)
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
LukiSpajder

Nie wiem czy zawsze tak było ale symbol furtki po otwarciu jest mniejszy czy mi się zdaje 😁

Return to “iOS”