Harmonogramy

pzygmunt
Been thanked: 59 times

shimano73 wrote: Mon Sep 25, 2017 9:36 am Mam takie pytanie , ponieważ nie mogę teraz tego sprawdzić. Taka sytuacja : harmonogram ma załączyć kanał w module np o 22.00 , ale o 21.55 moduł utracił łączność,np energetyka wyłączyła prąd i złączyła o 22.10 . Czy w takiej sytuacji harmonogram będzie pamiętał że miał załączyć ten kanał.
Jaki masz czas ustawiony zamknięcia ?
Czy masz dodatkowo podłączony czujnik otwarcia ?
SUPLA.... Nareszcie w domu.
Demark

Witam.
Nie za bardzo wiem gdzie zgłosić błąd, dlatego postanowiłem napisać w tym temacie.
W harmonogramie podczas ustawiania jest data rozpoczęcia i data zakończenie, u mnie było ustawione od 4 marca do 10 marca, myślałem że po 10 marca harmonogram wstrzyma swoje działanie, a dziś (12 marca) nadal kontynuował zadanie.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Demark wrote: Mon Mar 12, 2018 8:10 am Witam.
Nie za bardzo wiem gdzie zgłosić błąd, dlatego postanowiłem napisać w tym temacie.
W harmonogramie podczas ustawiania jest data rozpoczęcia i data zakończenie, u mnie było ustawione od 4 marca do 10 marca, myślałem że po 10 marca harmonogram wstrzyma swoje działanie, a dziś (12 marca) nadal kontynuował zadanie.
Wrzuć screen z edycji tego harmonogramu
SUPLA.... Nareszcie w domu.
Demark

pzygmunt wrote: Mon Mar 12, 2018 8:20 am
Demark wrote: Mon Mar 12, 2018 8:10 am Witam.
Wrzuć screen z edycji tego harmonogramu
Witam. przesyłam załącznik oczywiście dany teraz się zmieniły, ponieważ go wyłączyłem, ale tak miej więcej wyglądało.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Duch__
Been thanked: 6 times

Czy jest szansa na wprowadzenie opcji do rolet "zasłoń częściowo" z poziomu harmonogramu? Przykładowo mamy piękny poranek z pełnym otwarciem okien, ale w południe słońce za bardzo wali przez okno i żeby zamknąć troszkę rolety, przed wieczorem żeby za ciemno nie było w pokoju to znów troszkę do góry opcją otwórz częściowo.
flowerek

w harmonogramach masz "odsłoń częściowo" wiec żeby zasłonić częściowo robisz tak samo tyle ze % ustawiasz jako 100-% odsłonięcia
czyli ustawiasz sobie ręcznie roletę na taki poziom jak chcesz mieć i sprawdzasz w aplikacji ile to % pokazuje - np. pokazuje 40%

wiec robisz sobie haromonogram odsłoń częściowo 60% (100-40)

u mnie działa :)
11xSRW-01, 1x Sonoff mini, 3xSonoff SV, 5xSonoff S26, 4xSonoff Basic, 1xGosund Sp-111, 1xSonoff Touch, 1xH801, czujnik poczty DIY, 1x Loratap, 1x MiniTiger , 1 x zawór wody BQ05 DIY, 2xSBW-02, Auraton: MC, HC, Flood Valve, Flood Sensor (test trwa)
Kamus125

Witam
Czy jest możliwość zapisania więcej niż 20 harmonogramów?
iborkim

Jest możliwość wykonywania harmonogramu co drugi tydzień?
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2024
fracz
Has thanked: 4 times
Been thanked: 6 times

Aktualnie nie. Być może to umożliwi takie zastosowanie.
k0b3

Witajcie.

Jestem tu nowy dlatego chciałem się przywitać. Od razu mam pytanie odnośnie harmonogramów. Próbowałem je konfigurować i niestety dają się zapisać natomiast nie przełączają przekaźnika w urządzeniu wykonawczym. Urządzenie wykonawcze to Zamel Supla ROW-01. Z poziomu aplikacji telefonicznej włączanie i wyłączanie oświetlenia chodzi natomiast po wpisaniu harmonogramów w Cloud nie działają. Co może być przyczyną? Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam. Kuba

Załączam jeszcze zrzuty ekranu do włączenia o 19.15 w każdy dzień tygodnia i wyłączenia o 23.30 również w każdy dzień tygodnia.

Return to “CLOUD”