zły stan w supli w porównaniu do rzeczywistości

Sterownik rolet
dobropols

hej ludziska, kupiłem 2 sterowniki do rolet, ale u mnie są żaluzje, otwieranie zamykanie następuje przez obrót łopatek ktory trwa 1.2s

skonfigurowalem sobie grupe do ktorej dodałem dwa sterowniki, wczoraj wieczorem supla wiedziała ze mam żaluzje zamkniete i rano miała je otworzyć , zamiast tego zrobiło otwarcie i zamkniecie i teraz sa zamknięte a ona myśli ze sa otwarte,

jak zmienić ten stan w supli żeby odpowiadał rzeczywistemu ?

kanal.png
harmonogram.png
grupa.png
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
klew
Has thanked: 135 times
Been thanked: 137 times

dobropols wrote: Wed Feb 26, 2025 10:08 am hej ludziska, kupiłem 2 sterowniki do rolet, ale u mnie są żaluzje, otwieranie zamykanie następuje przez obrót łopatek ktory trwa 1.2s

skonfigurowalem sobie grupe do ktorej dodałem dwa sterowniki, wczoraj wieczorem supla wiedziała ze mam żaluzje zamkniete i rano miała je otworzyć , zamiast tego zrobiło otwarcie i zamkniecie i teraz sa zamknięte a ona myśli ze sa otwarte,

jak zmienić ten stan w supli żeby odpowiadał rzeczywistemu ?
Hej.
Jeśli masz żaluzje, to zacznij od zmiany funkcji tych kanałów rolet na "żaluzje fasadowe". Tam będziesz też mógł określić czas obrotu lamelek oraz sterować kątem.

Stan możesz to poprawić poprzez np. przytrzymanie przycisku "do góry" (przyciski po lewej stronie w apce). Możesz też ponownie uruchomić kalibrację rolety, to ustawi odpowiednią pozycję.

Stan zamknięcia/otwarcia nie powinien się tak "rozjechać". Sprawdź też proszę w apce na ikonie (i) jaki jest "czas pracy". Możesz wstawić tu screena z apki. Spróbuj też z apki zamknąć/otworzyć i obserwuj, czy ten stan gdzieś pokaże się nieprawidłowy.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:

Return to “ZAMEL SRW-01”