Sonoff a działanie na mrozie.

wojtas567

besix wrote: Tue Feb 27, 2018 6:01 pm A kto rozsądny, czujnik temp zewnętrznej montuje w słonecznym miejscu ?
Przy bramie jest gorzej ,ale na szczęście to strona gdzie słońce operuje tylko do 11 więc też jakoś daje radę
Nie chodziło mi o czujnik temperatury bo to jest oczywiste :)
Ale o elektronikę która może być w puszcze w nasłonecznionym miejscu.
Pozdrawiam
Wojtek
tumi

U mnie daje radę nawet przy -21. Sonoffa trzymam w obudowie sterownika bramy. Nie ma żadnych problemów.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Duch__
Been thanked: 6 times

Nodemcu u mnie działa bateryjnie z 18650 od 3 lat na tarasie. Pomiar temperatury, ciśnienia, nasłonecznienia i UV. Ładowany z ogniwa słonecznego. Zero problemów. W tamtym roku z uśmiechem przetrwało to mrozy po - 25st. Więc -10 z tego roku to sam się grzał. Wszystko zamknięte w jednej puszce hermetycznej na balustradzie.
kluszczyn

Cześć Duch__,
mógłbyś napisać coś więcej nt. układu - jak duży panel, przez co ładujesz 18650 (i jakiej pojemności), jak zasilasz nodemcu z 18650 i czy modyfikowałeś LDO w nodemcu?

Schemat/zdjęcia byłyby mile widziane. Przymierzam się do czegoś podobnego i ciekawi mnie jak rozwiązałeś zasilanie.

Pozdrawiam!
Duch__ wrote: Wed Mar 14, 2018 5:48 am Nodemcu u mnie działa bateryjnie z 18650 od 3 lat na tarasie. Pomiar temperatury, ciśnienia, nasłonecznienia i UV. Ładowany z ogniwa słonecznego. Zero problemów. W tamtym roku z uśmiechem przetrwało to mrozy po - 25st. Więc -10 z tego roku to sam się grzał. Wszystko zamknięte w jednej puszce hermetycznej na balustradzie.

Return to “Ogólna dyskusja”