Problem z konfiguracją mSLW-02

Woder

Cześć,
Nie moge nawiązać połączenia wifi między mSLW a Access pointem ubiquiti sieć ustawiona tylko na 2,4ghz. Inne urzadzenia IoT lacza sie bez problemu.

W starym miejscu zamieszkania kilkanaście urzadzeń supla i nigdy nie było problemu ( tam jakiś router tp-link).
Dodam, że z hotspot'u łączy sie bezproblemowo.
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

Coś widać w LAST STATE w trybie konfiguracyjnym mSLW? Jak zachowuje się jego dioda (możesz filmik nagrać) ?
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
Woder

Dioda przed konfiguracją miga szybko, a po powoli. W razie wątpliwości wieczorem moge dodać film.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
klew

Woder wrote: Tue Mar 04, 2025 1:02 pm Dioda przed konfiguracją miga szybko, a po powoli. W razie wątpliwości wieczorem moge dodać film.
Gdy miga powoli, to poczekaj chwilę i wtedy wprowadź moduł w tryb konfiguracyjny (nie resetuj do fabryki).
Następnie połącz się z jego wifi, i wejdź na http://192.168.4.1 i jeszcze raz sprawdź to LAST STATE.
Woder

To samo w last state
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
YoMan
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

Obstawiałbym problem na linii AP/router i autentykacja. Albo błędne hasło albo znaki specjalne (coś tu ostatnio było podobnego).
Jak masz UniFi to założ drugą/kolejną testową siec wifi np. iot2 i hasło "abcdabcd1234" - czy też będzie miał problem z połączeniem.
Pytanie czy w logach ubiquity się coś nie pojawia o odrzuceniu połączenia?
Last edited by YoMan on Tue Mar 04, 2025 4:58 pm, edited 1 time in total.
YoMan

Jeśli jest disconnecting from AP, to chyba był wcześniej połączony... W sumie 100% pewności nie mam ;)

A czekałeś trochę? Ewentualnie czekam na ten filmik z diodą
Woder

Ok chwilke znalazłem, żeby to sprawdzic i tak w logach unifi o dziwo jest połączone. Załaczam ten filmik z migania diody i uatawienia w trybie config. Może ja jakiś ciemny jestem i czegoś nie widzę.

https://youtube.com/shorts/5J7gf9IhHSM? ... jGsRbb0-7l
Woder

Napisałem w poprzednim poście, tak jak jakby problem został rozwiązany, a to nie tak. Przepraszam za nieścisłości.
Z AP ubiquiti jest połączenie ale ani w aplikacji ani na supla cloud nie widać urzadzenia.
klew

Woder wrote: Wed Mar 05, 2025 3:30 pm Napisałem w poprzednim poście, tak jak jakby problem został rozwiązany, a to nie tak. Przepraszam za nieścisłości.
Z AP ubiquiti jest połączenie ale ani w aplikacji ani na supla cloud nie widać urzadzenia.
Dioda cały czas miga tak jak na filmie? Film jest krótki, więc dopytuję.

Nie masz jakichś blokad na DHCP?
W panelu Unifi kliknij na urządzenie i zobacz czy ma przypisany adres IP.

Możesz też testowo włączyć AP na telefonie i podłączyć mslw do tego AP

Return to “ZAMEL mSLW-02”