LukiSpajder wrote: Thu Mar 06, 2025 9:36 am
Już pytał ale spytam jeszcze raz czy jest szansa na dodanie wyzwalacza akcji na przycisk ? Chodzi o funkcjie komfort żeby roleta zjechała do ustawionego momentu
Nie rozmawialiśmy o tym wcześniej z Auratonem. Przedstawiłem im ten temat w poniedziałek i jest to analizowane.
Osobiście wydaje mi się to trudniejsze w przypadku tych urządzeń, bo one mają automatyczną detekcję tego, czy przycisk jest monostabilny czy bistabilny. A to z kolei mocno rzutuje na interpretację klikania w Wyzwalaczach Akcji.
Także musiałoby to być zrobione inaczej, niż na innych urządzeniach Supli. Myślę, że to co by się dało zrobić, to wykrywanie wielokrotnych przyciśnięć, ale interpretowanych jak na przycisku monostabilnym (niezależnie od faktycznego typu przycisku). Czyli wciśnięcie i zwolnienie przycisku -> 1x. Kolejny taki cykl -> 2x klik. Itd.
Przytyrzymiania nie da się zrealizować mając autodetekcję mono/bistabilnego. Podobnie wielokliki na bistabilnym przycisku będą działać dość niewygodnie.
Także ja mam obawę, że będzie to trudny i czasochłonny temat, który dodatkowo będzie miał swoje mocne ograniczenia i może nie być wygodny.
Decyzja tutaj będzie po stronie Auratona.