Nie mogę się połączyć

Sterownik jednokanałowy
tomek98

Cześć, dziś spotkał mnie taki przypadek. Podłączeniu nowy ROW-01 do prądu, dodaję przez aplikację, aplikacja wykrywa go, ale wyskakuje błąd że nie może się połączyć. Potem już nie rozgłasza sieci WiFi, a aplikacja zglasza że nie ma urządzeń w pobliżu. Dioda pulsuje jak w instrukcji.
Spoktaliscie się z takimi przypadkami? Reklamacja i zwrot tylko pozostaje?
Pozdrawiam,
Tomek
tomek98

Dodam jeszcze że w rytm pulsowania diody słychać zmiany czestostiwosci w pracy cewki, czyli takie ciche popiskiwanie słyszalne tylko blisko urządzenia.
Pozdrawiam,
Tomek
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

Jak szybko ta dioda miga?
Jeśli dobrze pamiętam:
03s/0,3s - tryb konfiguracyjny
2s/2s - próba łączenia z Wi-Fi
Jest jeszcze kilka możliwości.

Jeśli miga wolno, to przytrzymaj przycisk config około 5s i powinien przejść do trybu konfiguracyjnego i rozgłaszać Wi-Fi
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
tomek98

Miga właśnie szybko, trzymałem dodatkowo przycisk trybu konfiguracyjnego, ale bez zmian, sieci nie rozgłasza.
Chyba pozostaje mi tylko zwrócić produkt.
Pozdrawiam,
Tomek
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

tomek98 wrote: Fri Mar 07, 2025 7:31 am Miga właśnie szybko, trzymałem dodatkowo przycisk trybu konfiguracyjnego, ale bez zmian, sieci nie rozgłasza.
Chyba pozostaje mi tylko zwrócić produkt.
Jeśli ponownie trzymałeś ten przycisk, gdy już szybko migało, to wtedy robi się reset do ustawień fabrycznych.

Raczej nie ma szans, aby nie rozgłaszał sięci. Sprawdzałeś po prostu na telefonie jakie Wi-Fi znajduje? Może sprawdź innym telefonem/laptopem?

Sieć powinna zaczynać się od ZAMEL-ROW-01-...

Jeśli sprawdzisz na innym telefonie i nadal nie widać, to polecam kontakt z Mirkiem z Zamela (memberlist.php?mode=viewprofile&u=1136 ) - szybko i bezproblemowo ogarnie temat.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
tomek98

Generalnie wykryło go przez aplikację przy podłączeniu, ale tak jak pisałem wcześniej wywaliło błąd o nieudanym połączeniu. Potem nie było widać sieci WIFI - sprawdzałem na dwóch telefonach. Generalnie u siebie mam Osuplowane urządzenia i działają bez zarzutu, ale tutaj montowałem ten moduł klientowi i wolałem zastosować sprawdzony i bezpieczny sprzęt. Odezwę się w takim razie do Mirka.
Pozdrawiam,
Tomek

Return to “ZAMEL ROW-01”