Pytanie o podpowiedź: czym potraktować zawilgoconą elektronikę? IPA to wiem ale jakiś środek, który rozpuści powstałą rdzę i zaśniedzenia (domniemam, że to tlenek miedzi) - w miejscach/zakamarkach gdzie nie dotrę mechanicznie pędzelkiem.
Kwestia, czy nie przeżarło na wylot to oczywiście już inny problem. Na razie chciałbym to porządnie odczyścić i osuszyć. Czytałem w necie że ocet, że WD40 .... czy ktoś ma tutaj takie doświadczenia? Ktoś może zajmuje się naprawami telefonów?
Zalana elektronika
-
Pietras81
- Been thanked: 1 time
Ja używam CLEANSER PCC15 KONTAKT - czyściłem pilota działa do dziś ale czy telefon ogarnie nie mam pojęcia. Myślę że nie zaszkodzi.YoMan wrote: Fri Mar 07, 2025 8:13 am Pytanie o podpowiedź: czym potraktować zawilgoconą elektronikę? IPA to wiem ale jakiś środek, który rozpuści powstałą rdzę i zaśniedzenia (domniemam, że to tlenek miedzi) - w miejscach/zakamarkach gdzie nie dotrę mechanicznie pędzelkiem.
Kwestia, czy nie przeżarło na wylot to oczywiście już inny problem. Na razie chciałbym to porządnie odczyścić i osuszyć. Czytałem w necie że ocet, że WD40 .... czy ktoś ma tutaj takie doświadczenia? Ktoś może zajmuje się naprawami telefonów?
https://pietras-81.aqi.eco/
-
YoMan
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 3 times
wiem, to nie ten przypadekcinas wrote: Fri Mar 07, 2025 9:49 am Jak zalana elektronika to najlepiej nie dopuścić do wysuszenia i z wody do myjki wtedy są duże szanse iż się uratuje
YoMan