Instalacja własnego serwera SUPLA-CLOUD

groszek33
Posts: 26
Joined: Sun Feb 11, 2018 12:15 pm

Wed Feb 14, 2018 12:52 pm

groszek33 wrote:
Sun Feb 11, 2018 11:01 pm
Super wszystko się zainstalowało.
1.Problem znowu z mailem aktywacyjnym i przypominającym hasło.
2.Nie mogę się dostać z zewnątrz ,pogubiłem się z przekierowaniem portów nie wiem już co na co przekierować z zewnątrz do wewnątrz sieci.

Gdzie tkwi błąd?

3.Chcę postawić phpmyadmina - czy mogę to zrobić ?

pzdr
Czy ktoś coś doradzi?:))
Kto pyta nie błądzi:))
User avatar
fracz
Posts: 1125
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Wed Feb 14, 2018 2:01 pm

1. viewtopic.php?p=18514#p18514
2. Na portach 80 i 443 działa cloud. Serwer (komunikacja ze smartfonami i urządzeniami) na 2015 i 2016. Nic więcej przekierowywać nie trzeba.
3. Tak.
groszek33
Posts: 26
Joined: Sun Feb 11, 2018 12:15 pm

Thu Feb 15, 2018 10:08 am

fracz wrote:
Wed Feb 14, 2018 2:01 pm
1. viewtopic.php?p=18514#p18514
2. Na portach 80 i 443 działa cloud. Serwer (komunikacja ze smartfonami i urządzeniami) na 2015 i 2016. Nic więcej przekierowywać nie trzeba.
3. Tak.
Dzięki bardzo póki co postawiłem bez proxy, testuję
I mam problem z dostaniem się z zewnątrz sieci nie wiem czy to nie mój TP Link czy co , nawet do niego się nie dostaję z zewnątrz po IP.

pzdr
Kto pyta nie błądzi:))
User avatar
pzygmunt
Posts: 4379
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Thu Feb 15, 2018 10:44 am

groszek33 wrote:
Thu Feb 15, 2018 10:08 am
fracz wrote:
Wed Feb 14, 2018 2:01 pm
1. viewtopic.php?p=18514#p18514
2. Na portach 80 i 443 działa cloud. Serwer (komunikacja ze smartfonami i urządzeniami) na 2015 i 2016. Nic więcej przekierowywać nie trzeba.
3. Tak.
Dzięki bardzo póki co postawiłem bez proxy, testuję
I mam problem z dostaniem się z zewnątrz sieci nie wiem czy to nie mój TP Link czy co , nawet do niego się nie dostaję z zewnątrz po IP.

pzdr
Najwyraźniej nie masz publicznego IP.
groszek33
Posts: 26
Joined: Sun Feb 11, 2018 12:15 pm

Thu Feb 15, 2018 11:27 am

Mam , mam neostradę i widzę na ruterze mój adres
pzdr
Kto pyta nie błądzi:))
groszek33
Posts: 26
Joined: Sun Feb 11, 2018 12:15 pm

Thu Feb 15, 2018 3:20 pm

Skąd ten błąd?
Starting supla-db ... error

ERROR: for supla-db Cannot start service supla-db: container "0c076959be976a800c13caf29ac07ffac1d7f42db3477086db409b8625cea1f0": already exists

ERROR: for supla-db Cannot start service supla-db: container "0c076959be976a800c13caf29ac07ffac1d7f42db3477086db409b8625cea1f0": already exists
ERROR: Encountered errors while bringing up the project.

dziś wchodzę po robocie żeby dalej się dokształcać a tu znowu coś

Wczoraj działał jak ta lala
Kto pyta nie błądzi:))
effendi
Posts: 18
Joined: Wed Apr 26, 2017 9:36 am

Wed Mar 14, 2018 10:10 pm

Witam... mam taki sam problem na Pi3
pi@supla_domek:~/supla-docker $ sudo ./supla.sh restart
Stopping SUPLA containers
SUPLA containers has been stopped.
Starting SUPLA containers
Starting supla-db ... error

ERROR: for supla-db Cannot start service supla-db: container "6bc7f4bba34d0a730704a47a4dd6df17b77f752e14737a188ed8fcf5c658dba3": already exists

ERROR: for supla-db Cannot start service supla-db: container "6bc7f4bba34d0a730704a47a4dd6df17b77f752e14737a188ed8fcf5c658dba3": already exists
ERROR: Encountered errors while bringing up the project.
User avatar
Lector
Posts: 283
Joined: Fri Nov 17, 2017 2:26 pm
Location: Poznań
Contact:

Wed Mar 14, 2018 10:16 pm

Może to coś Wam pomoże.
viewtopic.php?f=23&t=3218
User avatar
fracz
Posts: 1125
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Wed Mar 14, 2018 10:17 pm

Code: Select all

cd supla-docker
./supla.sh stop
docker-compose rm -fs
./sulpa.sh start
I czytaj tu: Skrypt autostart po zaniku napięcia.
Tuti
Posts: 24
Joined: Sun Jan 28, 2018 11:02 am

Fri Mar 30, 2018 8:55 pm

Czy i jak konfiguracja mailer daemon'a ma być ustawiona w .env?
Post Reply