Hej.
W jaki sposób wykonać wyłącznik czasowy czyli żeby po kliknięciu w aplikacji włączała przekaźnik np na 4 godziny?
Jest to możliwe poprzez supla gui generic?
Pozdrawiam
Wyłącznik/włącznik czasowy
-
malarz
- Been thanked: 2 times
W GG robisz przekaźnik.
Potem w cloudzie zmieniasz typ na "Automat schodowy" i ustawiasz czas na 14400 sec.
Po włączeniu w aplikacji/przyciskiem wyłączy się po zadanym czasie albo naciśnięciu przycisku. Dodatkowo w aplikacji możesz oglądać odliczanie czasu do końca. Jest też gotowa ikonka ON/OFF z zegarkiem.
Potem w cloudzie zmieniasz typ na "Automat schodowy" i ustawiasz czas na 14400 sec.
Po włączeniu w aplikacji/przyciskiem wyłączy się po zadanym czasie albo naciśnięciu przycisku. Dodatkowo w aplikacji możesz oglądać odliczanie czasu do końca. Jest też gotowa ikonka ON/OFF z zegarkiem.
Próbuję przerobić pomysły na działające projekty w ArduinoIDE.
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Nie. Tylko w termostacie jest harmonogram.zzrr wrote: Thu Mar 13, 2025 9:49 pm Mamy w Supli jakiś kanał z harmonogramem coś jak w termostacie ale tylko dla przekaźnika ?
Najlepsze suple dla Twojego domu 
A miałbyś jakiś pomysł na to? No pomijając sam termostat.
@klew a nie myślaleś może żeby wykorzystać ten już gotowy harmonogram co jest w termostacie i z lekką przeróbką zrobić oddzielny kanał dla przekaźnika z harmonogramem?
-
klew
Tak chciałem to zrobić od samego początkuzzrr wrote: Thu Mar 13, 2025 9:57 pmA miałbyś jakiś pomysł na to? No pomijając sam termostat.
@klew a nie myślaleś może żeby wykorzystać ten już gotowy harmonogram co jest w termostacie i z lekką przeróbką zrobić oddzielny kanał dla przekaźnika z harmonogramem?
Natomiast nie da się tego zrobić bez zmian w: aplikacje android i iOS, serwer, cloud, supla-device.
Oczywiście wiele elementów składowych jest gotowych, ale nadal jest to sporo pracy.
-
YoMan
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 3 times
Nie dałoby się zrobić takiego ukleja/obejscia ... zasymulować stała temperature dla termostatu i ustawiać harmonogram poniżej lub powyzej tej wartości?
Aczkolwiek trochę mala dokładność co 15 min
YoMan
W moim przypadku te 15min. bym przezył. Ale właśnie dobre by było coś bez konieczności obejscia. A taki harmonogram dla przekaźnika to oprócz tego co mi teraz potrzebne to mi na pstryknięcie kilka pomysłów na wykorzystanie przyszło. Dobra by to była rzecz.YoMan wrote: Thu Mar 13, 2025 10:28 pm Nie dałoby się zrobić takiego ukleja/obejscia ... zasymulować stała temperature dla termostatu i ustawiać harmonogram poniżej lub powyzej tej wartości?
@klew weź no podziałaj coś
-
klew
Jak skończymy robić rzeczy, które wcześniej obiecaliśmy, to się tym zajmęzzrr wrote: Thu Mar 13, 2025 10:40 pm W moim przypadku te 15min. bym przezył. Ale właśnie dobre by było coś bez konieczności obejscia. A taki harmonogram dla przekaźnika to oprócz tego co mi teraz potrzebne to mi na pstryknięcie kilka pomysłów na wykorzystanie przyszło. Dobra by to była rzecz.
@klew weź no podziałaj coś![]()
klew wrote: Thu Mar 13, 2025 10:45 pm Jak skończymy robić rzeczy, które wcześniej obiecaliśmy, to się tym zajmę![]()
![]()
![]()
![]()
Ale jest dobra tak czy inaczej wiadomość. Propozycja znalazła się w kolejce. Dzięki z góry