Zamel SBW-02 zainstalowany działał idealnie od 29.10.2024, ale od tygodnia samoczynnie otwiera bramę o różnych porach. Wersja oprogramowania: 2.8.58. Myślałem, że to pilot zewnętrzny radiowy, ale odłączyłem go, a brama dziś rano znowu się otworzyła. Proszę o pilną pomoc, bo otwiera mi się cały dom
. Napęd Mido 600
Sbw 02 Brama sama otwierania sie
-
kris.sg
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 1 time
Spróbuj odłączyć sbw od sterownika bramy i potestuj 1 -2 dni, żeby wykluczyć problem z automatyką (problem z fotokomórkami, połączeniami elektrycznymi, itp. )
■Rpi4(m.2) Supla Cloud, Scripts ■Rpi3(sd) SD: 6x MI ATC, 1x W.S.
ROLETY_V3 x12 ■SWITCH_DUAL x4 ■GATE_MODULE_V3 x1 ■SOCKET_SSR x1 ■SMOKE_MODULE x1
SONOFF_TOUCH x4 ■YUNSCHAN x1 ■STAITCASE_DIMMER x1 ■MEW-01 x2 ■mROW-02 x1 ■LEW-01 x1
POW_R2 x2 ■SP111 x3
ROLETY_V3 x12 ■SWITCH_DUAL x4 ■GATE_MODULE_V3 x1 ■SOCKET_SSR x1 ■SMOKE_MODULE x1
SONOFF_TOUCH x4 ■YUNSCHAN x1 ■STAITCASE_DIMMER x1 ■MEW-01 x2 ■mROW-02 x1 ■LEW-01 x1
POW_R2 x2 ■SP111 x3
-
stiv809
też tak mam z czujnikiem p-poż na supli , potrafi wywołac alarm losowo , przedtem tego nie było
-
Duch__
- Been thanked: 6 times
Nie zapisuje. Odłącz SBW, odbiornik pilota, przycisk ścienny i co tam Ci jeszcze otwiera bramę. Pozostaw podłączone tylko jedno z nich byś w ogóle mógł otwierać bramę. Testuj. Nie wykonując pomiarów połączeń nie zgadniemy co robi ten problem. Może być tak że okablowanie masz gdzieś przetarte i zwiera w czasie pracy budynku, albo sam napęd bramy szaleje. Jeśli to jakiś przewód wieloparowy to zmień żyły na inne.
Ostatnio na jednym obiekcie system ppoż (profesjonalny, nie zabawkowy) robił mi zwarcie na kablu przy trzaskaniu drzwiami. Okazał się przetarty przewód pożarowy na profilu GK.
Ostatnio na jednym obiekcie system ppoż (profesjonalny, nie zabawkowy) robił mi zwarcie na kablu przy trzaskaniu drzwiami. Okazał się przetarty przewód pożarowy na profilu GK.
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Zacznij od odłączenia wszystkiego od centrali bramy. Wtedy obserwuj. Może masz gdzieś zawilgocone przewody lub sam sprzęt. Może przesłałeś gdzieś komuś link bezpośredni. Może "bawi" się jakiś użytkownik. Może masz włączone jakieś integracje/automatyzacje.
SUPLA.... Nareszcie w domu.