Nowości SMARTBOB, sterowniki z LAN, POE, ESP32

SmartBOB
Been thanked: 1 time

Zapraszam też do zobaczenia filmu gdzie pozakazuję jak podłączyć, używać i obsługiwać od 0, mój sterownik z SUPLA GG:
https://www.youtube.com/watch?v=_5p3nsYqWRo&t=718s
SmartBOB

Dostępna już jest także mała wersja smartboba z 8 przekaźnikami, z możliwością uruchomienia termostatów z GUI GENERIC

https://smartbob.pl/pl/mini-1-poziom/57 ... i-88r.html
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
SmartBOB

Mamy już dedykowane obudowy z nadrukami ;)
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
SmartBOB

Pojawił się nowe ulepszone wersje oraz nowe ulepszone obudowy (min. nic już nie musze wycinać). Co do opcji to aktualnie prezentuję się to tak:

Najważniejsze funkcje:
1616R:
✅ 16 wejść sterujących – logika 24V, do odczytu stanu z: klawiszy, przełączników, czujników alarmowych itd.
✅ 16 niezależnych przekaźników 10A – bez potencjałowe z możliwością blokady rolet, do sterowania obwodami AC i DC
0808R:
✅ 8 wejść sterujących – logika 24V, do odczytu stanu z: klawiszy, przełączników, czujników alarmowych itd.
✅ 8 niezależnych przekaźników 10A – bez potencjałowe z możliwością blokady rolet, do sterowania obwodami AC i DC
1624D:
✅ 16 wejść sterujących – logika 24V, do odczytu stanu z: klawiszy, przełączników, czujników alarmowych itd.
✅ 24 wyjścia N MOSFET do 7A i 26VDC na kanał – sterowanie poprzez podanie MASY (plus jest podłączony na stałe, np. do LED lub przekaźnika)

Reszta dla każdego taka sama:
✅ Komunikacja LAN lub Wi-Fi – elastyczne możliwości integracji
✅ Dwie magistrale I2C (zewnętrzna i wewnętrzna) – dla rozbudowy o dodatkowe moduły
✅ Obsługa dodatkowych protokołów – RS485, 1WIRE, Bluetooth
✅ Zintegrowany wyświetlacz OLED 0.96” – podgląd statusu urządzenia w czasie rzeczywistym
✅ Wejście przekładnika SCT – możliwość pomiaru prądu
✅ 2x wbudowany kontroler temperatury TMP102 – sprzętowa ochrona termiczna (80°C, definiowana w YAML)
✅ Zasilanie 24V DC (max 0.5A) – stabilne i wydajne działanie
✅ Dodatkowe funkcje – programator USB 3.0, testowe przyciski wejść, funkcja resetu
SmartBOB

Tak jak część z was już widział na FB itp:

Od niedawna sterowniki SMARTBOB 0808R + 1616R wysyłamy już w najnowszej wersji V1.6!
Wersja ta została udoskonalona między innymi pod kątem jeszcze lepszych wyników w testach kompatybilności elektromagnetycznej (EMC). Plus jest dwustronnie lakierowana oraz bardziej zoptymalizowana pod kątem produkcji.

Oraz nowość expander SM-EXP-16IN.
GOLDEN

Pytanie mam, czy wersją SMARTBOB 0808R ogarnę takie coś pod suplą:
- 4 gniazdka,
- 4 przyciski do lokalnego sterowania tych gniazdek,
- czujnik temperatury 1wire albo 2 czujniki,
- bramę garażową, (styk chwilowy do napędu),
- krańcowki bramy by znać jej stan,
- ewentualnie krańcowke drzwi w tej bramie, ale to mogę prosto pod napęd podłączyć,

Pozdrawiam
GOLDEN!!!
GOLDEN

Pytanie mam, czy wersją SMARTBOB 0808R ogarnę takie coś pod suplą:
- 4 gniazdka,
- ewentualnie krańcowke drzwi w tej bramie, ale to mogę prosto pod napęd podłączyć,

Pozdrawiam
GOLDEN!!!
SmartBOB

GOLDEN wrote: Tue Aug 19, 2025 1:40 pm Pytanie mam, czy wersją SMARTBOB 0808R ogarnę takie coś pod suplą:
- 4 gniazdka,

Pozdrawiam
GOLDEN!!!
Tak idzie to ogarnąć właśnie chciałem się chwalić że przy współpracy z @lukfud robimy dopasowaną do naszych sterowników wersje SUPLI.

Ona jest jeszcze rozwijana więc obsługi bram jeszcze tam nie ma, ale to co tutaj piszesz ogarnę ci klasycznie przez GUI GENERIC ew. może @lukfud się pośpieszy i to doda :)

Tak czy inaczej przygotuję Ci tak żebyś był zadowolony.
SmartBOB

Już gotowe i ogarnięte z @LUKFUD, możesz zamawiać ;)
GOLDEN

Super... choć do zamówienia jeszcze trochę, bo najpierw trzeba ogarnąć kabelki do końca by to zrobić wszystko na raz.

Czytam i szukam rozwiązań które mi będą najbardziej pasowały i SMARTBOB wydają się być na chwilę obecną tym czego szukam.

Pozdrawiam
GOLDEN!!!

Return to “Projekty użytkowników”