SRW-01 Jedna z kilku rolet nie zawsze działa.
-
Halfi
A więc tak, byłem dziś u klienta w innej sprawie i sprawdziłem tą rolete jeszcze raz. Po 4 krotnym zamykaniu otwieraniu w krótkim odstępie czasowym dalej problem występuje i to na aż dwóch sterownikach, aczkolwiek klient powiedział że mu to nie przeszkadza bo w normalnym użytkowaniu nie będzie się bawił co chwila góra dół, więc podmianę sterowników sobie odpuściłem. Zwróciłem tylko uwagę na to że w chwili wystąpienia owego problemu czas pracy i czas połączenia się resetuje. Siła sygnału wi-fi dla pierwszego sterownika 58%, a dla drugiego 100%. Wersja oprogramowania wszystkich 10 sterowników 2.8.61. Sieć wi-fi na obiekcie wygląda następująco: Internet mobilny modem z czteroma wyjściami LAN z anteną zewnętrzną wyprowadzoną na strych, do tego podłączony zestaw dwóch routerów mesch CUDY M3000 po kablu w salonie i w biurze. Te routery nadają 2.4GHz i 5GHz jednocześnie. Sterowniki połączone z tą siecią Mesh pod 2.4GHz. Próby rozwiązania problemu u klienta już nie będę podejmował gdyż jemu to nie przeszkadza ale nurtuje mnie co może być przyczyną takiego zachowania. Czy to konfiguracja sieci wi-fi może mieć wpływ czy lipne urządzenia sieci mesh. Siła sygnału wi-fi raczej odpada bo jeden ze sterowników dosłownie pół metra obok ma jeden z routerów i siłę sygnału 100%. Chciałbym wiedzieć co może być przyczyną takiego zachowania na przyszłość.