Sonoff M5 - włączniki z przyciskami "fizycznymi"
-
dydyrydy
O widzę jakieś podpowiedzi
jakbyś podpowiedział co dokladnie mam zlutować to się za to wezmę.
To jest M5 dwuklawiszowy, ale fizycznie podłączam tylko jeden klawisz a drugi będzie tylko wyzwalaczem akcji.
To jest M5 dwuklawiszowy, ale fizycznie podłączam tylko jeden klawisz a drugi będzie tylko wyzwalaczem akcji.
-
YoMan
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 3 times
Nie mam takiego pod ręką. Musisz sprawdzić multimetrem, które styki switcha się zwierają przy naciśnięciu (zakładam, że górne z dolnymi) i tam wlutować dwa kabelki (po jednym do każdego pinu switcha) od drugiego przycisku (oczywiście drugi też musi być monostabilny)dydyrydy wrote: Sun Mar 23, 2025 6:52 pm O widzę jakieś podpowiedzijakbyś podpowiedział co dokladnie mam zlutować to się za to wezmę.
edit: z powodów praktycznych dolutował bym jakieś gniazdo/wtyczkę dwupinową. np jst-xh i wyprowadził na zewnątrz obudowy (zabezpieczając przed przypadkowym wyrwaniem, bo można wyrwać z padami lub switchem). Kabelki od drugiego włącznika bym tez oprawił we wtyczkę/gniazdo w opozycji do pierwszego
YoMan