Problem z powiadomieniami
-
mc.sg
Wszystkie styki wykorzystane. Muszę podmienić przekaźnik na 2P. Dziękuję za potwierdzenie działania, wiem co robić. Czy wysłane powiadomienia, są widoczne tylko w apce?
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
RNW ma w Supli kanały "Wyzwalaczy Akcji" i można coś przypisać do różnych zdarzeń i wykonać akcje. To jest moduł dedytkowany do podłączania przycisków i np. odpalania scen, lub sterowania jakimś innym urządzeniem.mc.sg wrote: Mon Mar 24, 2025 8:11 am OK. Czyli kondensatory odpadają, nie pomogą. A jak z funkcjonalnością RNW-01 i INW-01, który da więcej informacji o czasach załączeń.
INW z kolei jest przenzaczony głównie do monitorowania stanu wejścia - tam masz dostępne kanały czujnika binarnego. Dodatkowo są też dostępne Wyzwalacze Akcji (analogicznie jak w RNW), gdyby ktoś chciał ich używać do przycisków na niskim napięciu.
Ani Wyzwalacze Akcji, ani czujniki binarne, nie mają obecnie w Supli logowania stanu, ani historii. Nie jest to ograniczenie związane z tymi urządzeniami, tylko z Suplą w ogólności. Po prostu takie dane na serwerach nie są przechowywane.
Temat dodania jakiegoś logowania przewijał się wielokrotnie, ale nie jest to jeszcze zrealizowane.
Z alterantyw: można podłączyć Suplę np. pod Home Assistant i tam będziesz miał bez żadnej konfiguracji dostępną historię stanu wejść w INW.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
mc.sg
Oczy mi otwierasz. Bo widzę, że jestem zielony. 25 lat w automatyce przemysłowej, ale tych rozwiązań kompletnie nie znam. Czy do HA jest potrzebny własny serwer? Czy też to zewnętrzny serwer innego dostawcy rozwiązań, na który "przepychamy" dane z urządzenia. Bardzo proszę o krótki opis. Widzę, ze można kupić gotowy sprzęt z pre instalowanym HA i dodatkami.
-
mc.sg
Dziękuje za pomoc. Przekaźniki podmienione. Wejścia RNW wpięte na styki pomocnicze. Działa.
Po zastanowieniu, taka informacja z powiadomień była by wystarczająca. Nie zamierzam godzinami przeglądać tych statusów, ten etap mam już za sobą.
Bawiłem się powiadomieniami na telefonie. Chciałem, aby powiadomienia przychodziły w "tle".
Tzn. po otwarciu apki były widoczne, ale nie były widoczne w obszarze powiadomień telefonu.
Po kilku testach widzę, że nie jestem w stanie tego tak ustawić. Musi być wybrany typ powiadomienia. No trudno problem telefonu lub apki. Wystarczył by dostęp do logów przez konto na www. Czy jest jakaś opcja przeglądu wysłanych powiadomień z serwera?
Po zastanowieniu, taka informacja z powiadomień była by wystarczająca. Nie zamierzam godzinami przeglądać tych statusów, ten etap mam już za sobą.
Bawiłem się powiadomieniami na telefonie. Chciałem, aby powiadomienia przychodziły w "tle".
Tzn. po otwarciu apki były widoczne, ale nie były widoczne w obszarze powiadomień telefonu.
Po kilku testach widzę, że nie jestem w stanie tego tak ustawić. Musi być wybrany typ powiadomienia. No trudno problem telefonu lub apki. Wystarczył by dostęp do logów przez konto na www. Czy jest jakaś opcja przeglądu wysłanych powiadomień z serwera?
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Nie ma logowania takich rzeczy na serwrze.mc.sg wrote: Tue Mar 25, 2025 8:47 am Wystarczył by dostęp do logów przez konto na www. Czy jest jakaś opcja przeglądu wysłanych powiadomień z serwera?
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
myxhir
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 9 times
A logi z suplascripts nie starczyłyby ?mc.sg wrote: Tue Mar 25, 2025 8:47 am Dziękuje za pomoc. Przekaźniki podmienione. Wejścia RNW wpięte na styki pomocnicze. Działa.
https://scripts.supla.io
Logujesz się tak jak do supli
I tam masz sekcje historia kanałów jak na screenie
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Spełniony Automatyk / Mąż / Świeżo Upieczony Ojciec