Korekta na telefonie;)
Box nie łaczy się do routera Wifi
-
am1410
A dlaczego wyłączyli, nie wystarczyło szyfrowanego połączenia robić ?
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
A co ma połączenie szyfrowane do pinga? Nie rozumiem związkuam1410 wrote: Sun Mar 23, 2025 9:51 pm A dlaczego wyłączyli, nie wystarczyło szyfrowanego połączenia robić ?
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
am1410
Wg mnie bez sensu , że wyłączyli pingowanie - bo nie byłem w stanie zdiagnozować gdzie leży przyczyna braku łączności z serwerem...
-
am1410
Prośba jeszcze do Was programistów tego sytemu - dodajcie dla Auraton box i czujnika zalania funkcję monitorowania stanu baterii na cloudzie. Widzę to na aplikacji w telefonie, chciałbym mieć możliwość podglądnięcia stanu urządzeń na cloudzie.
Mam ver. firmware, S/N - zakładam numer fabryczny a co oznacza symbol P/C XXXX(Y.Y) ?
Chciałem jeszcze zapytać - na niektórych starszych przeglądarkach (na urzadzeniach mobilnych telefon, ipad) nie działa strona clouda "....If it takes too long, try refreshing the page..." - zakładam, że związane jest to z wersją Java script - jakie są minimalne wymagania co do tego ? Da się coś doinstalować , żeby to obejść ?
Mam ver. firmware, S/N - zakładam numer fabryczny a co oznacza symbol P/C XXXX(Y.Y) ?
Chciałem jeszcze zapytać - na niektórych starszych przeglądarkach (na urzadzeniach mobilnych telefon, ipad) nie działa strona clouda "....If it takes too long, try refreshing the page..." - zakładam, że związane jest to z wersją Java script - jakie są minimalne wymagania co do tego ? Da się coś doinstalować , żeby to obejść ?
-
klew
P/C - Product Code. W nawiasach jest podana wersja sprzętu.am1410 wrote: Tue Mar 25, 2025 8:55 am Prośba jeszcze do Was programistów tego sytemu - dodajcie dla Auraton box i czujnika zalania funkcję monitorowania stanu baterii na cloudzie. Widzę to na aplikacji w telefonie, chciałbym mieć możliwość podglądnięcia stanu urządzeń na cloudzie.
Temat dodania info z (i) do Clouda jest wrzucony do poczekalni: https://github.com/SUPLA/supla-cloud/issues/922
Nie wiem kiedy będzie.
-
am1410
Fajnie ; dzięki !
Jeszcze był problem parowania czujnika bezpośrednio z zaworem - nie zadziałało bezpośrednio bo czujnik był sparowany jako pierwszy z bramką BOX.
Udało się to zrobić z pomocą Panów z Serwisu (!
!) tylko przez clouda z przypisaniem czujnika do zaworu w menu "Konfiguracja" .
To opisuję na wypadek - jakby ktoś z użytkowników miał taki problem w przyszłości i nie wiedział czemu coś nie działa....
Drugi czujnik sparuję najpierw z zaworem a potem z bramką i zobaczę jak taka kolejność wpływa na działanie.
Jeszcze był problem parowania czujnika bezpośrednio z zaworem - nie zadziałało bezpośrednio bo czujnik był sparowany jako pierwszy z bramką BOX.
Udało się to zrobić z pomocą Panów z Serwisu (!
To opisuję na wypadek - jakby ktoś z użytkowników miał taki problem w przyszłości i nie wiedział czemu coś nie działa....
Drugi czujnik sparuję najpierw z zaworem a potem z bramką i zobaczę jak taka kolejność wpływa na działanie.
-
klew
Przypisanie czujnika do zaworu w Cloud nie dodaje między nimi bezpośredniego sparowania. Więc jeśli nie będziesz miał prądu i Box nie będzie działał, to czujnik nie zamknie tego zaworu.am1410 wrote: Tue Mar 25, 2025 9:59 am Fajnie ; dzięki !
Udało się to zrobić z pomocą Panów z Serwisu (!!) tylko przez clouda z przypisaniem czujnika do zaworu w menu "Konfiguracja" .
Akurat przy czujnikach i zaworach, ta awaryjna lokalna komunikcja może być przydatna. Zgłoszę temat do Auratona. Dzięki za info.
-
am1410
Pytałem dzisiaj o to.=>> uzyskałem odpowiedź że wtedy właśnie ma zadziałać ta lokalna komunikacja. Proponowałem że wyłączę bramkę z zasilania i sprawdzę...Wg mnie tak powinno zadziałać - albo paruję fizycznie albo przez bramkę i nie powinno to mieć znaczenia bo inaczej system po prostu nie działa.klew wrote: Tue Mar 25, 2025 10:06 amPrzypisanie czujnika do zaworu w Cloud nie dodaje między nimi bezpośredniego sparowania. Więc jeśli nie będziesz miał prądu i Box nie będzie działał, to czujnik nie zamknie tego zaworu.am1410 wrote: Tue Mar 25, 2025 9:59 am Fajnie ; dzięki !
Udało się to zrobić z pomocą Panów z Serwisu (!!) tylko przez clouda z przypisaniem czujnika do zaworu w menu "Konfiguracja" .
Akurat przy czujnikach i zaworach, ta awaryjna lokalna komunikcja może być przydatna. Zgłoszę temat do Auratona. Dzięki za info.
Sparowanie (przypisanie) urządzeń przez bramkę powinno być równoznaczne z ich sparowaniem bezpośrednio między sobą.
Bramka i cloud jak zrozumiałem mają stanowić narzędzie zarządzania/monitoringu danego systemu. Nie ma prądu - są wbudowane akumulatory i ma to zadziałać.
Czy zatem po wyłączeniu bramki - nie "trafi" jej ustawień, sparowanych urządzeń itp ? Nie chce mi się całej procedury przechodzić od nowa