Możesz mieć problem w sofcie, ale wolisz sprawdzać zasilanie i inne egzemplarze?Sebastianogo wrote: Wed Mar 26, 2025 11:55 am Chyba tak się to skończy. Zostały mi dwa moduły, które obecnie testuję na stabilność. Jeśli te nie będą się restartować, to przelutuję te wadliwe. Skończyły mi się pomysły co może być nie tak z zasilaniem, logów nie zrobię, bo sam ich nie programowałem
Moduły restartują się (chwilowo) wielokrotnie w ciągu dnia
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
Sebastianogo
Soft robiony przez builder, z tego co się orientuje. Te same parametry na wszystkich modułach. Jestem w stanie wejść w ich konfiguracje po adresie IP. Myślisz, że coś tam jest nie tak i dlatego są restarty? Jak zrobić logi?klew wrote: Wed Mar 26, 2025 12:08 pmMożesz mieć problem w sofcie, ale wolisz sprawdzać zasilanie i inne egzemplarze?Sebastianogo wrote: Wed Mar 26, 2025 11:55 am Chyba tak się to skończy. Zostały mi dwa moduły, które obecnie testuję na stabilność. Jeśli te nie będą się restartować, to przelutuję te wadliwe. Skończyły mi się pomysły co może być nie tak z zasilaniem, logów nie zrobię, bo sam ich nie programowałem![]()
-
klew
Trzeba podłączyć je pod programator (lub USB jeśli mają wbudowany programator) i w jakimś putty, lub np. w Arduino IDE odczytywać dane z seriala. Prędkość to 115200.Sebastianogo wrote: Wed Mar 26, 2025 12:16 pm Soft robiony przez builder, z tego co się orientuje. Te same parametry na wszystkich modułach. Jestem w stanie wejść w ich konfiguracje po adresie IP. Myślisz, że coś tam jest nie tak i dlatego są restarty? Jak zrobić logi?
Nie wiem czy masz tam wyłączone logowanie, czy nie, ale dopóki nie spróbujesz to się nie dowiemy czy tam coś sensownego widać, czy nie.
-
Sebastianogo
Moduł to ESP32 S2 mini, z tego co widzę, ma wbudowany konwerterklew wrote: Wed Mar 26, 2025 12:22 pmTrzeba podłączyć je pod programator (lub USB jeśli mają wbudowany programator) i w jakimś putty, lub np. w Arduino IDE odczytywać dane z seriala. Prędkość to 115200.Sebastianogo wrote: Wed Mar 26, 2025 12:16 pm Soft robiony przez builder, z tego co się orientuje. Te same parametry na wszystkich modułach. Jestem w stanie wejść w ich konfiguracje po adresie IP. Myślisz, że coś tam jest nie tak i dlatego są restarty? Jak zrobić logi?
Nie wiem czy masz tam wyłączone logowanie, czy nie, ale dopóki nie spróbujesz to się nie dowiemy czy tam coś sensownego widać, czy nie.
-
Sebastianogo
zainstalowałem Putty. Podłączyłem Wemosa do laptopa. Windows wykrył port. Skonfigurowałem Putty pod serial monitor (port, prędkość) ale brak logów w terminalu
-
klew
Jak resetujesz urządzenie też nic nie widać? Możesz jeszcze poczekać aż się sam zresetuje - może wtedy coś się pokaże.Sebastianogo wrote: Wed Mar 26, 2025 2:04 pm zainstalowałem Putty. Podłączyłem Wemosa do laptopa. Windows wykrył port. Skonfigurowałem Putty pod serial monitor (port, prędkość) ale brak logów w terminalu
Ewentualnie można wgrać od nowa soft z włączonym logowaniem (nowa binarka)
-
Sebastianogo
Brak logów nawet po ręcznym resecie. Będę próbować zrobić własny build. Tylko pytanie - czy działa już wgrywanie do S2 mini bezpośrednio z buildera? Czy muszę robić to przez Arduino IDE?klew wrote: Wed Mar 26, 2025 2:17 pmJak resetujesz urządzenie też nic nie widać? Możesz jeszcze poczekać aż się sam zresetuje - może wtedy coś się pokaże.Sebastianogo wrote: Wed Mar 26, 2025 2:04 pm zainstalowałem Putty. Podłączyłem Wemosa do laptopa. Windows wykrył port. Skonfigurowałem Putty pod serial monitor (port, prędkość) ale brak logów w terminalu
Ewentualnie można wgrać od nowa soft z włączonym logowaniem (nowa binarka)
-
Sebastianogo
Ok. Udało mi się zrobić nowy build i wrzucić do S2. Poszło bez problemu. Zaznaczyłem opcję logów, ale nie pokazują się ani w Putty ani w ESP Web Tools. Nie wiem, co to zmienia w kwestii restartów... Przynajmniej nauczyłem się wrzucać konfigurację do ESP32S2
-
Maniek913
Przerabiałem temat : w S2 nie da się zbierać logów, W czasie normalnej pracy port Com jest "niewidoczny" dla systemu dopiero restart z jednoczesnym stanem niskim na GPIO 0 powoduje pojawienie się portu COM , ale wtedy naturalnie moduł nie pracuje( jest w trybie boot )