4 CH Zigbee Switch Module,
Model No:WSM16/ZWSM16
Peer Manufacturer is "_TZ3000_5ajpkyq6"
Wejścia działają bistabilnie
Jest to coś podobnego; https://pl.aliexpress.com/item/10050060 ... pt=glo2pol
Moderator: vajera
Przelacznik sie dodał ale łącznie mam aż 10 przelacznikow w aplikacji. Jedno krótkie naciśnięcie przełączam 2szt.vajera wrote: Tue Mar 25, 2025 10:16 pmDodałem - sprawdź wersję 0.7.8 (będzie za kwadrans).Mario78 wrote: Tue Mar 25, 2025 5:04 pm czy moge prosić o dodanie takiego przełącznika z IKEA?
https://www.ikea.com/pl/pl/p/somrig-kla ... -70560347/
Somrig ma dwa przyciski "kropka" i "kropki", zgadza się?Mario78 wrote: Wed Mar 26, 2025 6:33 pm Przelacznik sie dodał ale łącznie mam aż 10 przelacznikow w aplikacji. Jedno krótkie naciśnięcie przełączam 2szt.![]()
Brak wskaźnika baterii jak w sonoffie
Zgadza się. Jest dokładnie jak piszesz. Śmieszne to bo wciskając held przełącza się właśnie switch held + short released.vajera wrote: Wed Mar 26, 2025 7:23 pmSomrig ma dwa przyciski "kropka" i "kropki", zgadza się?Mario78 wrote: Wed Mar 26, 2025 6:33 pm Przelacznik sie dodał ale łącznie mam aż 10 przelacznikow w aplikacji. Jedno krótkie naciśnięcie przełączam 2szt.![]()
Brak wskaźnika baterii jak w sonoffie
Każdy z tych przycisków generuje 5 różnych akcji (podobnie jak w przypadku SYMFONISK gen. 2):Patrząc na powyższe krótkie naciśnięcie przycisku wygeneruje 2 akcje (PRESSED i SHORT RELEASED) - rozumiem, że o tym piszesz?
- PRESSED - akcja generuje się natychmiast po naciśnięciu przycisku,
- SHORT RELEASED - akcja generuje się, jeżeli przycisk został zwolniony przed upływem 1 sekundy (mniej więcej),
- HELD - akcja generuje się, jeżeli przycisk jest wciśnięty dłużej niż 1 sekunda (albo 3 - nie pamiętam),
- LONG RELEASED- akcja generuje się po zwolnieniu przycisku, który był dłużej wciśnięty,
- DOUBLE PRESSED - akcja generuje się po podwójnym wciśnięciu.
Tak to sobie IKEA wymyśliła - widoczne do czegoś było im to potrzebne a ja staram się udostępniać pełną funkcjonalność urządzeń
Natomiast Ty nie musisz do każdego przekaźnika podpinać akcji, ale w razie czego masz wybór.
Najlepiej ignorować tę akcję PRESSED i podpisać reakcje pod pozostałe akcję.
PS. Nie zdawałeś sobie sprawy, że taki mały tyle może![]()
Mistrzu Łukaszu!RomanG wrote: Tue Mar 25, 2025 11:37 pm ...no to znowu z prośbą;
4 CH Zigbee Switch Module,
Model No:WSM16/ZWSM16
Peer Manufacturer is "_TZ3000_5ajpkyq6"
Wejścia działają bistabilnie
Jest to coś podobnego; https://pl.aliexpress.com/item/10050060 ... pt=glo2pol
Byłem kilka dni na wyjeździe - sprawdź 0.7.9 - będzie mniej więcej za kwadrans.RomanG wrote: Sun Mar 30, 2025 9:57 pm Mistrzu Łukaszu!![]()
Nie chcę zawracać głowy, ale nieśmiało zapytam, czy ten wyłącznik mógłby być dodany, a musi jeszcze poczekać?
Czy może należałoby go sobie odpuścić?
Super! W temacie wejść bistabilnych - spróbuj zalogować się do konsoli (telnet) I wykonać poniższe polecenie:
write-attribute nr_kanału_Supla_dla_pierwszego_przekaźnika 0xE001 0xD030 enum8 1 2
Temat podejmę najprędzej jutro, bo jestem teraz poza domem.vajera wrote: Mon Mar 31, 2025 6:24 am Super! W temacie wejść bistabilnych - spróbuj zalogować się do konsoli (telnet) I wykonać poniższe polecenie:write-attribute nr_kanału_Supla_dla_pierwszego_przekaźnika 0xE001
0xD030 enum8 1 2