Ściemnaicz DIW-01 podłączenie

edm
Been thanked: 2 times

Chcę użyć 2 x DIW-01 do sterowania 2 żarówkami. Od puszki na ścianie (włącznik światła) mam poprowadzone 4 x1,5mm2 do puszki korytowej na strychu. Do tej samej puszki korytowej na strychu doprowadzone są przewody 5x1,5mm2 których drugi koniec jest na suficie (wspomniane 2 żarówki, którymi chce sterować). Również do tej samej puszki korytowej na strychu doprowadzone jest zasilanie bezpośrednio z rozdzielnicy elektrycznej w postaci 5x1,5mm2.

Czy dysponując tylko 4 żyłami od włącznika na ścianie do puszki korytowej na strychu, jestem w stanie sterować 2 x DIW-01 do sterowania 2 żarówkami?. DIW-01 mogę mieć w puszce na ścianie (mam kieszeniowe głębokie), lub w puszce korytowej na strychu, tam jest sporo miejsca.
Na myśl mi przyszło takie rozwiązanie, lecz nie wiem czy zadziała i nie jest ono w pełni zgodne ze schematem.
Pytanie także czy jak podłączę moim sposobem, to czy moduły DIW-01 nie będą pobierać więcej energii. Ponieważ na zaciski IN zasilanie L będzie podawane cały czas.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023 :D

Return to “ZAMEL DIW-01”