Witam
Jestem posiadaczem urządzenia Auraton Roller Shutter w wersji beta test.
Mam problemy z kalibracją modułu.
Próbowałem według instrukcji Auraton przez przytrzymanie klawisza 5 sekund, 1 sekunda przerwy, 5 sekund, 1 sekunda przerwy, 5 sekund.
Ruchy rolety wykonują się w 3 pełnych otwarciach/zamknięciach do zablokowania krańcówek.
Próbowałem robić kalibrację przez cloud supla i ruchy wykonują się identycznie
Problem polega na tym że kalibracja się wykonuje lecz nie mogę sterować ani przyciskiem fizycznym ani przyciskiem z aplikacji supla.
Przy kilkukrotnym kliknięciu i przytrzymaniu fizycznego przycisku roleta wtedy się opuszcza lub podnosi ale nie jest to normalny stan.
Aplikacja wskazuje po sekundzie 100% zamknięcia lub 0% zamknięcia.
Ma ktoś taki moduł i też napotkał wskazany problem?
Kalibracja modułu - beta testy, problemy
-
ITContent
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 2 times
Myślę że silnik nie ma nic do rzeczy bo na pozostałych roletach na sofcie GG, moduł SC500W kalibracja przebiega pomyślnie. Na modułach Shelly 2PM kalibracja przebiega pomyślnie.
Silniki rolet to Yooda model bodajże 45 B
Silniki rolet to Yooda model bodajże 45 B
-
Pawel F.
Czy udalo sie rozwiazac ten problem?
U mnie wyglada podobnie i po kilku probach doszedlem do tego ze na wersji 1.1 softu do Roller Shutter'a wszystko dziala prawidlowo natomiast po kilkunastu minutach nastepuje automatyczny upgrade do wersji 2.2 i efekt jest taki ze nie da sie sterowac roleta - ani przyciski fizyczne ani z Supla -> przywrocenie poprzedniej wersji softu pomaga
U mnie wyglada podobnie i po kilku probach doszedlem do tego ze na wersji 1.1 softu do Roller Shutter'a wszystko dziala prawidlowo natomiast po kilkunastu minutach nastepuje automatyczny upgrade do wersji 2.2 i efekt jest taki ze nie da sie sterowac roleta - ani przyciski fizyczne ani z Supla -> przywrocenie poprzedniej wersji softu pomaga