Integracja Foxess z Suplą
-
Juszczaczek1
- Been thanked: 2 times
Temperaturę otoczenia i inwertera, chociaż nie jest raczej wiarygodna , moc czynną, częstotliwość sieci, napięcia i natężenie na każdej fazie, całkowita wyprodukowana energię,
Minusem jest to, że gdy falownik jest już wyłączony to API zwraca ostatnie dane i np przez całą noc wyświetlają się ostatnie odczyty napięcie a nie rzeczywiste, dopiero rano gdy uruchomi się falownik odczyty się zmieniają, pisałem na forum foxess o tej sytuacji ale na razie bez odzewu.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Leszekbialy
- Has thanked: 2 times
Ciekawostka, uruchomione mam oba twoje projekty jeden na esp8266 i esp32. Dopóki nie ruszył ten na esp32 pierwszy przy braku produkcji z pv pokazywał zerową moc czynną, teraz oba pokazują ostatni odczyt a esp32 tylko z jednej fazy
-
Juszczaczek1
- Been thanked: 2 times
U mnie na esp8266 również pokazywało ostatni odczyt mocy czynnej czasem nawet kilka W.Specjalnie wtedy sprawdzałem logi czy to wina kodu ale API rzeczywiście tak wysyła. Wczoraj na forum Foxess odpisali mi że API tak wysyła i muszę się cieszyć tym co mam bo nie planują tego zmienić. Co do esp32 to celowo jest zrobiony odczyt mocy czynnej tylko na jednej fazie. API moc czynną pokazuje na każdej fazie taka sama, jak miałem ustawioną na każdej fazie to kanał licznika na supli sumował tą moc i w aplikacji pokazywał zamiast 4000w to 12000 a to jest nieprawdziwe i niemożliwe. Tak więc dużo winy leży po stronie API foxess, ja tu już chyba więcej nie zrobię. I jeszcze jedna rzecz API ma limit zwracania danych i wynosi 1440 czyli co minutę, dlatego w kodzie jest odczyt co minutę. Jesli masz podłączone 2 urządzenia równocześnie to limit skończy Ci się po 12h.
-
creative21
Cześć a nie da się tego śpiąc bez jakiegoś modułu bezpośrednio z supla ?
Ale jakbyś to sobie wyobrażał?creative21 wrote: Sun May 11, 2025 6:02 pm Cześć a nie da się tego śpiąc bez jakiegoś modułu bezpośrednio z supla ?
Wiesz, że Supla obsługuje Zigbee? Wstąp do Klubu Promila: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18018
Szukasz nowego GG? Jest tutaj: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18036-
YoMan
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 3 times
Pewnie kolega sobie wyobraził cos na kształt integracji w HA, dziala bez modułów dodatkowych.Zibi_007 wrote: Sun May 11, 2025 6:51 pmAle jakbyś to sobie wyobrażał?creative21 wrote: Sun May 11, 2025 6:02 pm Cześć a nie da się tego śpiąc bez jakiegoś modułu bezpośrednio z supla ?
Niestety Supla nie ma takich fajerwerków. Nie do tego została stworzona
YoMan
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Supla się nieustannie tworzyYoMan wrote: Sun May 11, 2025 8:24 pmPewnie kolega sobie wyobraził cos na kształt integracji w HA, dziala bez modułów dodatkowych.Zibi_007 wrote: Sun May 11, 2025 6:51 pmAle jakbyś to sobie wyobrażał?creative21 wrote: Sun May 11, 2025 6:02 pm Cześć a nie da się tego śpiąc bez jakiegoś modułu bezpośrednio z supla ?
Niestety Supla nie ma takich fajerwerków. Nie do tego została stworzona
Kto wie co przyniesie kolejne wydanie?
Najlepsze suple dla Twojego domu