Witam,
Chciałem zapytać o aplikacje Supla na telefonie Samsung Galaxy S25 Ultra. Po wymianie telefonu na w/w mam problem z aplikacja. Używam modułu supla SWB-02 już od 2 lat do otwierania i zamykania bramy wjazdowej przesuwnej. Do tej pory bez problemów. Jestem zarejestrowany, dodałem urządzenie. Niby wszystko ok ale po wyciągnięciu widżetu na pulpit smartphone i naciśnięciu go mam komunikat wykonano a bram stoi. Co ciekawe po którymś z rzędu naciśnięciu brama otwiera się. Na starym telefonie nie było żadnych problemów. Co może być przyczyną i jak ewentualnie skonfigurować apke żeby działała za każdym razem? Dziękuję za odpowiedź
Problem z aplikacja supla na smartphone Samsung S25
-
Mario78
- Been thanked: 1 time
Na moim S25U nie mam widżetu ale utworzyłem sobie skrót do otwierania bramy na tym samym SWB 02. Działa jak w S22U.Manek329 wrote: Tue Apr 08, 2025 6:42 am Witam,
Chciałem zapytać o aplikacje Supla na telefonie Samsung Galaxy S25 Ultra. Po wymianie telefonu na w/w mam problem z aplikacja. Używam modułu supla SWB-02 już od 2 lat do otwierania i zamykania bramy wjazdowej przesuwnej. Do tej pory bez problemów. Jestem zarejestrowany, dodałem urządzenie. Niby wszystko ok ale po wyciągnięciu widżetu na pulpit smartphone i naciśnięciu go mam komunikat wykonano a bram stoi. Co ciekawe po którymś z rzędu naciśnięciu brama otwiera się. Na starym telefonie nie było żadnych problemów. Co może być przyczyną i jak ewentualnie skonfigurować apke żeby działała za każdym razem? Dziękuję za odpowiedź
Ponieważ mnie zaciekawiłeś tym co piszesz postanowiłem to sprawdzić i faktycznie tak jest jeśli nie zrobisz tego co prosi apka supli poniżej :
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Manek329
Dziękuję za podpowiedź. Miałeś rację trzeba zrobić wg komunikatu aplikacji. Ale dodatkowo w samym widżecie miałem ustawioną Akcję na "Otworz"
zmieniłem na "Otworz Zamknij" i tadaaa działa. Jeszcze raz dziękuję! Pozdrawiam
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Aby działały "otwórz" i "zamknij", to musisz mieć podłączony czujnik otwarcia połączony z kanałem otwierania bramy (tak aby stan ikon zgadzał się ze stanem faktycznym bramy). Wtedy "otwórz" otworzy (o ile brama jest zamknięta) i vice versa.Manek329 wrote: Thu Apr 10, 2025 7:08 am Dziękuję za podpowiedź. Miałeś rację trzeba zrobić wg komunikatu aplikacji. Ale dodatkowo w samym widżecie miałem ustawioną Akcję na "Otworz"zmieniłem na "Otworz Zamknij" i tadaaa działa. Jeszcze raz dziękuję! Pozdrawiam
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
Mario78
- Been thanked: 1 time
Ja nie lubię wyciągać tego widżetu bo już nie raz jak go miałem nacięło mi się przypadkiem i brama sie otwierała a za nią pieski na drogę biegły.
Wole link bezpośredni i skrót na pulpicie telefonu bo to już wymaga 2x nacisnąć na ekran co ogranicza wyżej opisany błąd praktycznie do 0
Wole link bezpośredni i skrót na pulpicie telefonu bo to już wymaga 2x nacisnąć na ekran co ogranicza wyżej opisany błąd praktycznie do 0