Problem z aplikacja supla na smartphone Samsung S25

Manek329

Witam,
Chciałem zapytać o aplikacje Supla na telefonie Samsung Galaxy S25 Ultra. Po wymianie telefonu na w/w mam problem z aplikacja. Używam modułu supla SWB-02 już od 2 lat do otwierania i zamykania bramy wjazdowej przesuwnej. Do tej pory bez problemów. Jestem zarejestrowany, dodałem urządzenie. Niby wszystko ok ale po wyciągnięciu widżetu na pulpit smartphone i naciśnięciu go mam komunikat wykonano a bram stoi. Co ciekawe po którymś z rzędu naciśnięciu brama otwiera się. Na starym telefonie nie było żadnych problemów. Co może być przyczyną i jak ewentualnie skonfigurować apke żeby działała za każdym razem? Dziękuję za odpowiedź
Mario78
Been thanked: 1 time

Manek329 wrote: Tue Apr 08, 2025 6:42 am Witam,
Chciałem zapytać o aplikacje Supla na telefonie Samsung Galaxy S25 Ultra. Po wymianie telefonu na w/w mam problem z aplikacja. Używam modułu supla SWB-02 już od 2 lat do otwierania i zamykania bramy wjazdowej przesuwnej. Do tej pory bez problemów. Jestem zarejestrowany, dodałem urządzenie. Niby wszystko ok ale po wyciągnięciu widżetu na pulpit smartphone i naciśnięciu go mam komunikat wykonano a bram stoi. Co ciekawe po którymś z rzędu naciśnięciu brama otwiera się. Na starym telefonie nie było żadnych problemów. Co może być przyczyną i jak ewentualnie skonfigurować apke żeby działała za każdym razem? Dziękuję za odpowiedź
Na moim S25U nie mam widżetu ale utworzyłem sobie skrót do otwierania bramy na tym samym SWB 02. Działa jak w S22U.
Ponieważ mnie zaciekawiłeś tym co piszesz postanowiłem to sprawdzić i faktycznie tak jest jeśli nie zrobisz tego co prosi apka supli poniżej :
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Manek329

Dziękuję za podpowiedź. Miałeś rację trzeba zrobić wg komunikatu aplikacji. Ale dodatkowo w samym widżecie miałem ustawioną Akcję na "Otworz" :roll: zmieniłem na "Otworz Zamknij" i tadaaa działa. Jeszcze raz dziękuję! Pozdrawiam
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

Manek329 wrote: Thu Apr 10, 2025 7:08 am Dziękuję za podpowiedź. Miałeś rację trzeba zrobić wg komunikatu aplikacji. Ale dodatkowo w samym widżecie miałem ustawioną Akcję na "Otworz" :roll: zmieniłem na "Otworz Zamknij" i tadaaa działa. Jeszcze raz dziękuję! Pozdrawiam
Aby działały "otwórz" i "zamknij", to musisz mieć podłączony czujnik otwarcia połączony z kanałem otwierania bramy (tak aby stan ikon zgadzał się ze stanem faktycznym bramy). Wtedy "otwórz" otworzy (o ile brama jest zamknięta) i vice versa.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
Mario78
Been thanked: 1 time

Ja nie lubię wyciągać tego widżetu bo już nie raz jak go miałem nacięło mi się przypadkiem i brama sie otwierała a za nią pieski na drogę biegły. :D
Wole link bezpośredni i skrót na pulpicie telefonu bo to już wymaga 2x nacisnąć na ekran co ogranicza wyżej opisany błąd praktycznie do 0

Return to “Pomoc”