Problem ze sceną

klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

Charnay wrote: Sat Apr 12, 2025 6:04 am
Przepraszam, ale ciężko mi tutaj coś pomóc, bo nie rozumiem Twojej konfiguracji, ani opisów.

Proponuję, abyś albo:
1. Zrobił screeny wszytkich ustawień z Clouda i tego co widzisz w apce. Napisał pełną listę wszystkich urządzeń Auratona, które masz podłączone do Boxa i opisał dokładnie który ma co robić.
2. Jeśli chcesz to możesz mi udostępnić dostęp do swojego Clouda (wyślij w wiadomości prywatnej dane dostępowe - tylko zmień hasło na jakieś tymczasowe), to wtedy sprawdzę jakie masz urządzenia i jak wszystko masz skonfigurowane.
3. Możemy też spróbować się zdzwonić na jakimś google meets/zoom - udostępnisz ekran i sobie wszystko zobaczę.

Ogólnie wydaje mi się, że masz coś źle ustawione i przez to system zachowuje się inaczej niż byś tego oczekiwał. Natomiast jeśli jest jakiś błąd, to będziemy go szukać aż do skutku i go poprawimy - o ile wystarczy Ci cierpliwości.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
Charnay

@klew: napisałem na priv
Charnay

Dzięki pomocy @klew wszystko zaczęło działać. Okazuje się, że problemem była nieprawidłowa konfiguracja HM i głowic. Otóż miałem to zrobione w ten sposób, że to HM, rejestrując zbyt niską temperaturę, wysyłał sygnał do głowic, by sie otworzyły i do HC, aby włączyć grzanie. @klew zwrócił mi uwagę, że powinno być inaczej: ten sygnał o grzaniu mają wysyłać głowice, a nie HM, nawet jeśli to HM jest termostatem nadrzędnym dla głowic. Zmieniłem tak jak poradził i teraz nie ma zawieszeń: po włączeniu HM sceną wszystkie elementy systemu meldują się jak należy i reagują zgodnie z oczekiwaniami.
Dziękuję za pomoc!
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

Charnay wrote: Sat Apr 19, 2025 5:58 am
Dzięki za informacje i cieszę się, że już wszystko działa jak należy :)
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:

Return to “AURATON Box”