[i] Wersja 25.04

mipolansk

W TestFlight pojawi się wkrótce kolejne wydanie aplikacji Supla. Lista zmian poniżej:
  • Nowe stany dostępności przy kanałach. Mogą to być:
    • Kropka dzielona (zielono-czerwona) pojawiać się będzie przy wszystkich kanałach, które mają przypisane kanały zależne i ich stan jest różny.
    • Kropka niebieska w przypadku trwającej aktualizacji (dotyczy Auraton).
  • Dodane zostało wsparcie dla flagi HVAC_CALIBRATION_ERROR dla termostatów
  • Odświeżone zostało okienko (i), poza zmianą wyglądu zyskało też nowe funkcje - pokazuje informacje wszystkich kanałów powiązanych. W przypadku wystąpienia kanałów powiązanych dostępne są dodatkowe strzałki po bokach przycisku "zamknij", które pozwalają na przełączanie pomiędzy kanałami.
  • Uspójniony został dialog do zmiany nazwy (kanału, grupy, sceny, lokalizacji), wszędzie jest już użyta jego nowa implementacja
  • Dodano możliwość wyboru sposobu bilansowania energii liczników jednofazowych dla aktualnego miesiąca
  • Poprawione zostały kolory ikonki zaworu w detalach tego kanału
Zapraszam do dzielenia się uwagami :)
LukiSpajder

Po zainstalowaniu aktualizacji Apka się uruchomiła i działał . Natomiast przy kolejnych próbach się nie uruchamia od razu wyskakuje ekran o problemie .
Udało mi się zauważyć tylko że kanały automatu schodowego nie miały ikon zmienionych tylko oryginalne .

A jak u innych ?? Może tylko u Mnie coś nie tak

Edit :

Po jakimś czasie wskoczyły ikony i Apka przestała się resetować . Udostępniłem info o błędzie . Może musiała dostać trochę czasu żeby zaskoczyć 😁
Last edited by LukiSpajder on Tue Apr 01, 2025 8:30 pm, edited 1 time in total.
mipolansk

W którym momencie dokładnie się zatrzymuje? Zdąży się wyświetlić lista i dopiero wtedy?
LukiSpajder

Na samym początku się resetowała nic się nie zdążyło pojawić od razu wyskakiwał komunikat . Przez jakiś czas się nie dało uruchomić za każdym razem potem losowo się uruchomiła . Ale nie mogłem rozszyfrować po jakich czynnościach się to dzieje . Teraz jest ok będę testował 😁
Może to coś związane z dzisiejszą aktualizacji iOS 18.4
Last edited by LukiSpajder on Tue Apr 01, 2025 8:35 pm, edited 1 time in total.
mipolansk

LukiSpajder wrote: Tue Apr 01, 2025 8:32 pm Na samym początku się resetował nic się nie zdążyło pojawić od razu wyskakiwał komunikat . Może to coś związane z dzisiejszą aktualizacji iOS 18.4
Chyba nie, ten błąd co zgłosiłeś pojawia się sporadycznie od jakiegoś czasu, ale niestety w zgłoszeniu nie wdać wprost z czego on wynika, a u mnie jeszcze się nie pojawił..
LukiSpajder

Oki 👍 , może uda się to namierzyć . Teraz działa dobrze .
Fajnie rozbudowane info o urządzeniach. Można zobaczyć jaki poziom baterii w termometrze przypisanym do głowicy 👍
W najbliższym czasie ma być też aktualizacja boxa auratona to zobaczę jak funkcjonują te niebieskie kropki 😁
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
endrju_88

Coś jest na rzeczy z tą aktualizacją 25.04. Najpierw jak włączyłem ją to ikony same z siebie zmieniały się na te oryginalne SUPLI. Teraz aplikacja włącza się ale na 2sec i się sama wyłącza.
endrju_88

Chyba jest już ok. Problem sam się naprawił bo aplikacja już się nie wyłącza po chwili oraz ikony też powróciły te co były ustawione przedtem. Dziwne to było ale skoro jest ok to nie ma tematu 😁. Ps. Nowe okienko z informacjami kanału wygląda super ! Świetną robotę robicie. Pozdrawiam
mipolansk

Dzięki za kolejne wskazówki. Przyjrzę się temu pobieraniu ikon, bo wygląda jakby temat był z tym powiązany.
kurus

Coś jest nie tak, po aktualizacji w dniu kiedy wyszła ostatnia beta tak jak u kolegów wyżej pozmieniało mi ikonki które po czasie wróciły, ale zmieniło mi też trochę kolejność kanałów, i dziś znów stało się to samo zmieniło mi ikonki i kolejność kanałów..

Return to “iOS”