Obudowa Wemos D1 mini + inne druk 3D

Zibi_007

Pietras81 wrote: Sat Apr 12, 2025 3:01 pm Ja żebyście nie myśleli , że zarabiam kokosy na wydrukach. Patrzac na czas jaki nie raz poświęca się na zrobienie modelu patrzac na kwotę jaką można by zarobic np. zostać po godzinach na etacie to brak porównania. Na wydrukach raczej pokrywa się koszty eksploatacji i łączy z zadowoleniem osoby której coś się drukowało. Co do drukarki dlugo miałem endera i jak ma się trochę pojecia to dla siebie w zupełności wystarczy. Jeśli che się mieć spokój to mimo wszystko polecam obecną bambulab A1 lub cos lepszego.
A co do modeli to chyba tutaj z forum nie odmówiłem nikomu podesłania stl. na własne potrzeby.
Nie musisz się tłumaczyć. Ja nawet pamiętam, jak dla dzieciaków ze świetlicy, czy harcówki drukowałeś za free :)
Dzięki za info o drukarce. Przyjrzę się tej Bambulab A1 i jak trafi się jakaś okazja na ali, to może kupię.
Wiesz, że Supla współpracuje z urządzeniami Zigbee? Więcej szczegółów tutaj: https://forum.supla.org/viewforum.php?f=127

Nec Hercules contra plures!
pirat

Zibi_007 wrote: Sat Apr 12, 2025 4:47 pm
Pietras81 wrote: Sat Apr 12, 2025 3:01 pm Ja żebyście nie myśleli , że zarabiam kokosy na wydrukach. Patrzac na czas jaki nie raz poświęca się na zrobienie modelu patrzac na kwotę jaką można by zarobic np. zostać po godzinach na etacie to brak porównania. Na wydrukach raczej pokrywa się koszty eksploatacji i łączy z zadowoleniem osoby której coś się drukowało. Co do drukarki dlugo miałem endera i jak ma się trochę pojecia to dla siebie w zupełności wystarczy. Jeśli che się mieć spokój to mimo wszystko polecam obecną bambulab A1 lub cos lepszego.
A co do modeli to chyba tutaj z forum nie odmówiłem nikomu podesłania stl. na własne potrzeby.
Nie musisz się tłumaczyć. Ja nawet pamiętam, jak dla dzieciaków ze świetlicy, czy harcówki drukowałeś za free :)
Dzięki za info o drukarce. Przyjrzę się tej Bambulab A1 i jak trafi się jakaś okazja na ali, to może kupię.
Mam bambu A1 od roku i mogę polecić w 100% zero problemów z drukiem druki wychodzą bardzo ładne i nie trzeba ciągle coś przy niej grzebać.
Lomax1983

@Pietras81 absolutnie nie miałem na myśli, że zarabiasz kokosy. Ja też drukowałem komuś coś na forum i podobnie jak ty to brałem tylko na pokrycie kosztów eksploatacji czy filamentu. Tak jak pisałem wyżej, cieszę że mogę komuś pomóc bo nie raz na tym forum otrzymałem pomoc. Mi też kilka razy użyczyłeś STL swoich projektów i jestem wdzięczny. A tą obudowę wrzuciłem ponieważ bramaka Supla Zigbee jest teraz na czasie więc pomyślałem może się komuś przyda. Ja też zaczynałem od Enderka 3 i wiele razy wyzywałem ją od tych pań stojących przy drodze ale bardzo dużo się przy Enderku nauczyłem. Za to teraz mam Creality K1C i to jest drukarka bez obsługowa i też mogę polecić.
robi05

Lomax1983 mówisz że K1C sprawuje się dobrze? obecnie bawię się na ender 3v3 ke ale myślę nad wymianą na jakąś zamknięto-komorową i niewiem co wybrać myślałem o K1 MAX bo ma trochę większy wydruk. ale też spoglądam na Bambu Lab P1S . Co byście proponowali ? wiem to nie forum odnośnie 3D z góry przepraszam za zmianę trochę tematu aczkolwiek drukareczka i pod moją suplę się przydaje
Lomax1983

robi05 wrote: Tue Apr 22, 2025 4:07 pm Lomax1983 mówisz że K1C sprawuje się dobrze? obecnie bawię się na ender 3v3 ke ale myślę nad wymianą na jakąś zamknięto-komorową i niewiem co wybrać myślałem o K1 MAX bo ma trochę większy wydruk. ale też spoglądam na Bambu Lab P1S . Co byście proponowali ? wiem to nie forum odnośnie 3D z góry przepraszam za zmianę trochę tematu aczkolwiek drukareczka i pod moją suplę się przydaje
Ja mam K1C od lipca 2024 i mam przedrukowane ponad 30kg filamentu bez żadnych problemów. Drukuje bez żadnych środków adhezyjnych (mam płytę gładką) jedynie przecieram stół IPA. Drukuje głownie PLA ale też trochę PETG. Drukowałem inserty do gier planszowych, latarenki ogrodowe, obudowy do płytek elektronicznych, wazoniki, stroiki dla żony, jakieś smoki i inne dziwne zwierzaki dla dzieci. Bez żadnych problemów.
piksiak

Lomax1983 wrote: Fri Apr 11, 2025 2:14 pm Obudowa do ESP32-C6

20250411_151555 — kopia.jpg
20250411_151535 — kopia.jpg

Link do pobrania: https://www.printables.com/model/1261823-box-esp32-c6
Pasuje do C6 idealnie i zamyka się też idealnie. Dzięki.
--- Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023 ---

Return to “Ogłoszenia / Giełda / Zlecenia”