Tak widziałem że jest sensor. Mirek nawet pisał że do tego będzie służyłMario78 wrote: Thu Apr 10, 2025 5:08 pm Cos mi sie wydaje ze ściemnianie będzie automatyczne bo jest czujnik swiatla na płytce![]()
ZAMEL - ZAPROSZENIE DO TESTÓW GKW-02 :)
-
-
A może dacie propozycje naklejek z ikonami, które można by dołączyć do urządzenia?
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
-
No to po kilku dniach działania mogę napisać coś więcej. Niewiele, bo większość opisałem wcześniej, ale coś tu dodam.Mirosław F. wrote: Thu Apr 10, 2025 4:27 am Co myślicie o trzech polach dotykowych? Czy dobrym pomysłem byłoby zastosowanie dedykowanych ikon na tych polach? Może macie jakieś pomysły? Jesteśmy otwarci na propozycje.
Jak idą testy ?![]()
Termostat sprawuje się OK, zero zaskoczenia, działa zgodnie z oczekiwaniami, steruje ogrzewaniem w łazience (<1000W) i spisuje się w tej roli znakomicie. Ma dodane różne reakcje, harmonogramy itd. (głównie dla testów) i z niczym nie ma problemów. No ale wiem, jak to działa i bardzo bym się zdziwił, jakby coś było nie tak.
Wkurzają mnie trochę te diody (ale ja i inni już o tym wspominali) szczególnie w nocy. Normalnie światła nie trzeba świecić w toalecie, jak się wstanie w nocy za potrzebą

Co do wykonania (materiałów, estetyki) nie mam większych zastrzeżeń. Na czarnym trochę widać odciski palców, ale tego się można było spodziewać (trzeba myć tłuste paluchy

O oznaczeniu przycisków (teraz doczytałem, że może to będą naklejki) myślałem od samego początku. Można rozważyć taką opcję, ale ja bym na początek może zrobił wypukłości w postaci półsfer (jedna, dwie, trzy), to może zadowoliłoby większość użytkowników. Nie wiem, jak na tym materiale sprawdziłyby się naklejki (pewnie wszystko można sprawdzić), ale z moich doświadczeń wynika, że po kilku miesiącach bieżącego przecierania np. wilgotną ściereczką i tak odchodzą. Miałem tak zrobione na radiowym Sonoffie i w końcu zrezygnowałem, bo na początku wyglądało to fajnie, a później już nie. Stanęło na wygrawerowanych punktach z wypełnieniem markerem do renowacji nagrobków (serio, niezniszczalne

Czego mi brakuje? Wyświetlacza

Wiesz, że Supla współpracuje z urządzeniami Zigbee? Więcej szczegółów tutaj: https://forum.supla.org/viewforum.php?f=127
Nec Hercules contra plures!
-
Może coś bardzo podobnego jak nie identycznego jak w Cloud, jeśli jesteście w stanie na laserze wydobyć w miarę czytelną grafikę to lepszego pomysłu nie widzięMirosław F. wrote: Fri Apr 11, 2025 8:52 am A może dacie propozycje naklejek z ikonami, które można by dołączyć do urządzenia?

You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
-
Co do ikon na naklejkach to właśnie symbole zarówki, ogrzewania, przełączników, rolet. Właśnie te standardowe z suplik aby była spójność.
Co do zmywania się czy ścierania o których pisze Zibi. Moim skromnym zdaniem zrobienie kilku ikon na naklejkach jest znacznie prostsze niż robienie modyfikacji w formie do wtryskarki a zawsze można wybrać dla siebie odpowiednie i je ewentualnie zmienic jak sie znudzą czy wytrą, Natomiast żeby się nie ścierały - znów podeprę się IKEA (nie pracuje w IKEA i nie mam profitów za reklame
).
Tam na przełącznik po zigbiee jest nie tylko pakiet ikon ale proste matowe takie etui przejrzyste, matowe pomiędzy które a termostat można dać wspomniane ikono naklejki. Czy to ktoś założy czy nie - nie ma znaczenia.
Mnie dla mnie same naklejki sa ok. Tanie proste i można zmienic
Co do zmywania się czy ścierania o których pisze Zibi. Moim skromnym zdaniem zrobienie kilku ikon na naklejkach jest znacznie prostsze niż robienie modyfikacji w formie do wtryskarki a zawsze można wybrać dla siebie odpowiednie i je ewentualnie zmienic jak sie znudzą czy wytrą, Natomiast żeby się nie ścierały - znów podeprę się IKEA (nie pracuje w IKEA i nie mam profitów za reklame

Tam na przełącznik po zigbiee jest nie tylko pakiet ikon ale proste matowe takie etui przejrzyste, matowe pomiędzy które a termostat można dać wspomniane ikono naklejki. Czy to ktoś założy czy nie - nie ma znaczenia.
Mnie dla mnie same naklejki sa ok. Tanie proste i można zmienic
-
Teraz czytając kolegę @Zibi_007 zastanawiam się czy te naklejki to dobry pomysł bo jednak nasze drugie połówki( czasem i mi się zdarzyMirosław F. wrote: Fri Apr 11, 2025 8:52 am A może dacie propozycje naklejek z ikonami, które można by dołączyć do urządzenia?
-
To sobie nakleisz nowe - taka jest zaleta naklejek ze można je zmieniaćMmof wrote: Fri Apr 11, 2025 3:01 pmTeraz czytając kolegę @Zibi_007 zastanawiam się czy te naklejki to dobry pomysł bo jednak nasze drugie połówki( czasem i mi się zdarzyMirosław F. wrote: Fri Apr 11, 2025 8:52 am A może dacie propozycje naklejek z ikonami, które można by dołączyć do urządzenia?)często przecierają mokrą ściereczką wszystko co się da więc mogą długo nie wytrzymać . Może jednak Zibi ma dobry pomysł żeby tylko dać jakieś znaczniki na przyciskach chyba że tak jak Mirek sugerował zaproponować jakieś ikony na stałe.
-
Każdy będzie miał tu inne zdanie, ja uważam że naklejka to najgorsza tandeta.Mario78 wrote: Tue Apr 15, 2025 12:27 pm To sobie nakleisz nowe - taka jest zaleta naklejek ze można je zmieniać
Nie każdy nakleji to idealnie co będzie skutkowało jak antyreklama dla GKW-02.

Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
-
O! I o tym właśnie pisałemrobertklepacki94 wrote: Tue Apr 15, 2025 12:33 pmKażdy będzie miał tu inne zdanie, ja uważam że naklejka to najgorsza tandeta.Mario78 wrote: Tue Apr 15, 2025 12:27 pm To sobie nakleisz nowe - taka jest zaleta naklejek ze można je zmieniać
Nie każdy nakleji to idealnie co będzie skutkowało jak antyreklama dla GKW-02.![]()

Sam kiedyś używałem takich (fosforyzujących) i były stosunkowo trwałe, ale nie wieczne. I rzeczywiście, najgorzej to było je prosto przykleić

https://www.batpol.shop/carling-naklejk ... -1719.html - to nie jest reklama, tylko przykład.
Wiesz, że Supla współpracuje z urządzeniami Zigbee? Więcej szczegółów tutaj: https://forum.supla.org/viewforum.php?f=127
-
Przecież jak nie pasuje wam to nie będziecie naklejać. To jest tanie i dla mnie estetyczne. Ale fakt. Co osoba to zdanie. Miałem napisać co myślę jako beta tester to pisze a wy sobie tam miejcie inne zdanie i wszytko w temacie.Zibi_007 wrote: Tue Apr 15, 2025 1:27 pmO! I o tym właśnie pisałemrobertklepacki94 wrote: Tue Apr 15, 2025 12:33 pmKażdy będzie miał tu inne zdanie, ja uważam że naklejka to najgorsza tandeta.Mario78 wrote: Tue Apr 15, 2025 12:27 pm To sobie nakleisz nowe - taka jest zaleta naklejek ze można je zmieniać
Nie każdy nakleji to idealnie co będzie skutkowało jak antyreklama dla GKW-02.![]()
Przy czym taki zestaw naklejek nie jest drogi, w hurcie to pewnie kilka złotych.
Sam kiedyś używałem takich (fosforyzujących) i były stosunkowo trwałe, ale nie wieczne. I rzeczywiście, najgorzej to było je prosto przykleić![]()
https://www.batpol.shop/carling-naklejk ... -1719.html - to nie jest reklama, tylko przykład.
https://m.youtube.com/watch?v=Hh9nn8KAcCM
1.40sek. Są przykladowe